2014. szeptember 13., szombat

Parma-Milan meccselőzetes

A válogatott szünetet követően folytatódnak a Serie A küzdelmei, bár még el sem kezdődtek igazán. Mindenesetre az első fordulós sima győzelmet követően a tabella élén találta magát a Milan (ráadásul 2 hétig), ilyen pedig legutóbb 2011-ben volt, amikor a 23. és a 30. forduló között vezette az olasz pontvadászatot a Milan. A fejlődés tehát megkérdőjelezhetetlen.

A listavezető a Parma otthonába látogat. (Na jó, ígérem ezt abbahagyom.)


Bár a fentebb leírt utolsó mondat inkább szarkasztikus, mintsem komolyan gondolt, idén lehetősége adódott a csapatnak a jó szezonkezdésre. Az első körös Lazio-veréssel megvan a szezon első megnyert rangadója, amire tavaly a 30. (!) fordulóig kellett várni. Mondani sem kell, hogy ez a csapatszellem szempontjából mennyire fontos lehet. Amire már csak azért is ügyelünk, mert fél szemünket máris a 3. fordulós ellenfelünkön tartjuk. Bizony a Juventus legyőzése sem lehetetlen, ami a Conte-érában egyszer sikerült a Milannak és most köszönettel kihagyjuk a Muntari gól felemlegetését (oh wait…), így egy zebraevős sikerre elég régóta éhezünk. De előtte még nem ártana lenyelni a pármai sonkát előételként.

A Parma tavaly kiváló szezont futott, hiszen többek között a Milant is megelőzve a 6. helyen zártak, amivel kivívták az Európa Liga indulási jogot. Erre a 2006/2007-es szezon óta nem volt példa. Végül azonban mégsem sikerült újra európai kupaporondra jutni, köszönhetően 300 ezer eurónyi be nem fizetett adónak. A csapatnál teljesen érthető volt az elkeseredettség, az elnök Tomasso Ghirardi a visszavonulás gondolatát is meglebegtette a sajtóban, bár a napokban jelezte, hogy ilyen szándékai már nincsenek. 

A tavalyi csapat jelentős részét sikerült megtartaniuk. Fontos távozók között jegyezhetjük fel Parolo nevét, akivel pont két héttel ezelőtt találkozhattunk a Lazio ellen. A támadósorból pedig immáron hiányzik Amauri, egyik rettentő bosszantó mumusunk. A brazil-olasz csatár ezentúl a Torino színeiben lő legalább egy gólt ellenünk. Pótlásukra érkezett Lodi a Cataniától, illetve az Intertől visszavásárolt Belfodil. 

Az előző szezon alapján bőven van a csapatnak törlesztenivalója a Parmával szemben. A legutóbbi két meccsünket elveszítettük, ráadásul összesen 7 gólt kapott a védelem. Ebből ráadásul 3 gólt is a Milánó egyik felén sem különösebben kedvelt Cassano szerzett. Szóval már ezek is elegendő okot szolgáltatnak arra, hogy elhozzuk a három pontot a Parmától. 

A Parma kifejezetten rosszul kezdte a szezont, hiszen a nyitókörben kikaptak az újonc Cesena vendégeként. Igaz, azon a találkozón nem lépett pályára Cassano, akivel teljesen más lehetett volna a játék képe. Ellenünk már ott lehet a „közönségkedvenc”, így bizonyára jobban oda kell figyelni a támadósorukra. Hiányozhat viszont az a Biabiany, aki úgy fél napig Milan játékosnak hihette magát. 

-Helló. Ez nem az aminek látszik.

Kisebb sérülés miatt azonban valószínűleg nem lép pályára, mint ahogyan az igazolást megakadályozó Zaccardo játékával sem számol az olasz sajtó, igaz ennek inkább taktikai jellegű megfontolása van. 

A Milan kezdőjében továbbra is akad 1-2 meglepő dolog (legalábbis a Gazzetta prognózisa szerint), hiszen Bonera a múlt heti játékával sem tudta meggyőzni arról Inzaghit, hogy van nála jobb alternatíva. Ezúttal viszont nem a védelem valamelyik oldalán kezdhet, hanem a védelem tengelyében Alex mellett. Inzaghi Milanjában először lép majd pályára tétmeccsen De Sciglio – valószínűleg a bal oldalon – a középpálya pedig egy az egyben a két héttel ezelőtt lehet. A támadósorban viszont debütál Torres – remélhetőleg valódi kilencesként – támadójátékát Menez és Honda segítheti. El Shaarawy a válogatottban kisebb bokasérülést szedett össze, és bár nem komoly a dolog Pippo jó eséllyel pihentetni fogja ezen a héten. A Juve ellen ugyebár nagy szükség lenne egy jó Fáraóra. 

Torres jó eséllyel kezdő lesz.

A várható kezdők:

Parma: Mirante-Cassani-Paletta-Lucarelli-Gobbi-Acquah-Lodi-Jorquera-Cassano-Belfodil-Palladino

Milan: Diego Lopez-Abate-Alex-Bonera-De Sciglio-Poli-De Jong-Muntari-Honda-Torres-Menez

NEM ELFELEJTENI: vasárnap, 20:45, Digisport 1 - streameket szokás szerint a facebook oldalunkon találhattok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése