2014. szeptember 1., hétfő

Egy nem tervezett poszt, egy nem várt átigazolásról

Kissé megszaporodtak a posztok mostanság a blogon. Bizonyos részben így is terveztük persze, hiszen itt az új szezon, jönnek a meccsek, és a Mercato is zajlik még. Sajnos. Az utolsó napok ugyanis az eddigi legrosszabb döntést hozták. Bryan Cristante a Benficába szerződik 6 millió euróért.


Egyik kedvenc jelenetem tavalyról.


Személy szerint bevallottan elfogult vagyok a fiatal olasszal kapcsolatban. Nagyjából azóta kedvelem a játékát, hogy először láttam Primavera meccsen. Messze kiemelkedett a korosztályából, már akkor lehetett érezni, hogy kivételes technikai adottságokkal bír. Más is érződött: korához képest szokatlan érettséggel mozgott egy igen nehéz pozícióban. Az olasz bajnokságban nagy értékkel bír ha valaki a védelem előtt, mélységi irányítóként kivételes adottságokkal rendelkezik. Nem véletlen, hogy a kétségtelenül zseniális Pirlóra évek óta alapemberként számítanak a válogatottban és a klubcsapatában egyaránt. A labdakihozataloknál, gyors támadásoknál egy jó képességű mélységi irányító aranyat ér. Cristante pedig ilyen játékosnak tűnt. Korosztályos szinten a középpálya szinte minden posztján feltűnt, sőt bizonyos időszakokra még a védelemben is helyet kapott. 

A nyár során tovább erősödött bennem, hogy a játékosnak kivételes képességei vannak. Szinte minden mérkőzésen kiosztott olyan passzokat, melyek igen ritkák a mai Milanban, sőt a Pirlo-Seedorf kettős távozásával teljesen ki is haltak. A Cristantéhoz hasonlóan mélységi irányítóként számon tartott Montolivo az én megítélésem szerint soha nem rendelkezett ilyen passzkészséggel és térlátással. Ez persze egy szubjektív megközelítés, és ahogyan írtam elfogult vagyok a fiatal olasz-kanadai sráccal kapcsolatban. 

A csalódottságom jelenleg szinte leírhatatlan. Adott egy olyan Mercato, mely szerintem jobban sikerült a vártnál és amit pillanatok alatt rombolnak le. Legalábbis az illúzióját az előrelépésnek. Ez a döntés ugyanis megint a klub legsúlyosabb problémájára hívja fel a figyelmet, a koncepció hiányára. Seedorf eddigi rövid edzői karrierje során egy dolgot róttam fel neki: nem épített be egyetlen fiatalt sem. Érkezett Pippo, aki immáron két éve dolgozik a Milan utánpótlás csapatainál. Mégis ott tartunk, hogy egyetlen fiatal játékos sem került közel a felnőtt csapathoz alatta, ellenben az utánpótlásunk legragyogóbb csillagát sikerült eladni a portugáloknak. Valószínűleg mindenki tudta mekkora kamu Berlusconi beígért fiatal, olasz csapata, ez azonban váratlan húzás. Érzésem szerint váratlanul rossz.

Másik oldalról is meg lehet persze közelíteni a kérdést, és ez Cristante szemszöge. Neki valószínűleg így lesz a legjobb. Nem kell arra várnia, hogy a remek teljesítmények sorozata után vajon végre lenyomta-e Essient a sorban és kaphat néhány percet csereként, hanem ha jól játszik valószínűleg alapember lesz. Egy fiatal játékos számára a játékperceknél nincsen fontosabb. Ráadásul a Benfica egy remek csapat, Bajnokok Ligájában is indulhat, szinte garantált a nemzetközi kupaszereplés. Ez ugyebár a Milanban sokkal nehezebb, és valószínűleg lehetőséghez se nagyon jutott volna. 

Nem tehetünk mást, mint sok sikert kívánunk neki az új klubjában. Őszintén remélem, hogy elér arra a szintre, amire a tehetsége alapján képes lehet. Csalódottságom pedig itt az ideje, hogy néhány mém segítségével fejezzem ki. 

Gondoltam kiderül hova igazolt Falcao, vagy tényleg megvettük-e Biabianyt.

Agyrém.

Hirtelen elfelejtettem, hogy tegnap még örültem.

Vajon mit beszélhettek meg Berlu villájában?

Consuélát Galliani helyére!

DE!

Konklúzió.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése