2015. február 4., szerda

Miniposzt - Idegenlégió



A 40 jelenleg legértékesebbnek tartott olasz játékosból így vagy úgy 11 a Milan keretében található. Ezzel szemben, a Juventus 4, az Inter, a Roma és a Napoli 3-3, a Fiorentina és a Lazio 2-2 embert tudhat magáénak a top 40 olaszból. Viszont a Serie A-ban játszó legértékesebb játékosok tekintetében elmondhatjuk, hogy ugyan a top 50 hét darab Milan játékost ad, de egészen a lista 24. helyéig kell lekalandozni ahhoz, hogy valamelyik játékosunkkal találkozzunk, azonban ő is az a Cerci, aki igazából még nem is a miénk.



Ez a két adat szépen megmutatja, hogy a könnyebb szurkolói befogadhatóság érdekében az olaszok irányába fordult a csapatunk téli mercatója (Dehogy is, hülye vagy? El ne hidd má’, hogy velünk foglalkoznak! Azért fordult arra, mert másfelé nem tudott!), valamint, hogy riválisaink óriási fölényben vannak az idegenlégiósaik kvalitásainak tekintetében. És amennyiben ezt az utóbbi két állítást összeadjuk az is kijön, hogy mivel a Milannak jelenleg esélye nincs igazán minőségi külföldi játékossal és annak klubjával megegyeznie sem pénzügyi, sem koncepcionális tekintetben, az olaszokat - akiknek jóval nagyobb csáberő egy Milan hívószava - vette elő. Ők azok, akik ugyan az össznépi olasz garnitúra meghatározó szereplői, viszont Európa focijához jelenleg kevesek.


A legértékesebb idegenlégiósunk Ménez a lista 39. helyén áll, őt követi Honda a 41. pozícióban. Rajtuk kívül tőlünk senki más az 50 legértékesebb Olaszországban játszók listáján. Nincs benne semmi meglepő, hogy a tabella jelenlegi dobogósai adják a lista nagy részét, az viszont furcsán fest, hogy a még tőlünk is lejjebb tartó Inter is szépen kiveszi a részét a minőségibb idegenlégiósok tekintetében - konkrétan mire eljutunk Ménezig 6 darabbal találkozhatunk.

 
A szükséges erő!
Az olasz foci jelenlegi bázisa közel sem olyan erős, mint volt, minőségi idegenlégiós részleg nélkül teljességgel lehetetlen talpon maradni Európában bármely olasz csapatnak és ennek a kettőnek az aránya kulcsfontosságú. Nem csoda, hogy a Roma, Napoli, Inter, Fiorentina, Lazio kvintett tagjai szinte semmit nem érnek az öreg kontinensen, mindegyikük több mint 20 külföldit tudhat a keretében, elvétve akadnak olasz játékosok. A Juventus és a Milan hozzájuk képest jelenleg kiemelkedő arányt tud felmutatni az alig több mint 10 idegenlégióssal. De ugye micsoda különbség! Itt is ott is megtalálhatóak a mostanság nyugodtan gyengécskének nevezhető olasz felhozatal legjobbjai a PSG-s Verratti-Sirigu párost, az agyhalott Balotellit és a Dortmundba költöző Immobilét leszámítva, de amíg a zebrák tudnak szemezgetni nemzetközileg is a megfelelő, minőséget képező játékosokból, addig ez a Milanra egyáltalán nem igaz. Ez az, amin nagyon gyorsan változtatni kellene, mert csak olaszokkal most semmilyen szinten nem lehetséges az igazi előrelépés, de sajnos ez az is, amitől rohadtul messze vagyunk, mert az ennek eléréséhez szükséges képesség nem áll rendelkezésünkre.

(A cikk a TFM adatai alapján készült.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése