2015. február 3., kedd

Az elmúlt évek legsikeresebb mercatoja?

A lóf*szt, mama!


Több helyen is olvastam, hogy sikeresen zártuk a téli átigazolási időszakot, viszont én ezt nagyon nem így érzem. Miért is?
A csapat egyértelműen leggyengébb pontja a középpálya. Egyedüli értékelhető játékosunk De Jong (akit a játékstílusa ma már nem teszi klasszissá, ma már sokkal összetettebbnek kell lenni a posztján), mellette senki. A “Capitano”-val nekem nincs sok gondom, egyedül az, hogy nem kapitánynak, hanem “vízhordónak”, háttérembernek való, mi meg rá akarjuk építeni a jelen Milanját, látjuk is, mekkora sikerrel. Ott van Poli, aki szépen elalibizik a középpályán már lassan 2 éve, mert se egy normális szerelést, se egy jó belépést támadásban nem láttam még tőle. Ja, jól tud tolódni, és hasznos a csapatvédekezésben. Ez k*rva sokat ér így 2015-ben, csak egy MB1-be is kevés már. Muntari jó lenne sokadik cserének, Essiennek pedig 3 éve a szögre kellett volna akasztani a csukát (vagy elhúznia Ázsiába levezetni). Van Ginkel pedig kölcsönben van, bár ilyen teljesítmény mellett a Chelsea fizet majd azért, hogy maradjon. Erre mit csinálunk? Nyáron és télen is elküldünk 1-1 fiatal tehetséget anélkül, hogy kipróbáltuk volna, mit is tudnak, viszont a helyükre nem érkezik senki.
Egy modern középpályás - ami nekünk nincs...
Ki érkezett? Érkezett két középső védő, akik a legtelítettebb posztra jöttek, és SEMMIVEL sem jobbak, mint a jelenlegi garnitúra. Ráadásul a legjobban kereső védőnket, aki talán az egyik legjobb is, leszámítva az idegbaját, újabb fél évig nyaraltatjuk, mert itt csak a jófiúkra van szükség. Legalább elpasszoltuk volna, de szerintem meg sem próbáltuk. Antonelli igazolása is felesleges, mert itt maradt a nyakunkon Armero is, akinél egy dekával nem jobb. Ja, és ugye egy újabb saját nevelésű játékost vettünk vissza, pénzért. Bravo!
Az új Catenaccio?

Érkezett Suso, aki a Liverpool keretének a közelébe sem fért, de tuti erősítés. Hiszem, ha látom, szerintem csak azért jött, mert ingyen volt, meg sem nézték mit tud.
A másik kedvencem, Destro, akinek eligazolása miatt pezsgőt bontott minden Roma drukker, kb. úgy érezhettek, mint mi, amikor olvastuk, hogy Matri visszatér a Juvéba (bár inkább ők röhöghetnének rajtunk, hogy kifizettünk érte egy rakat pénzt, és már újra ott van náluk ingyen - minden nézőpont kérdése). Mondja meg nekem bárki, hogy Destro miben jobb, mint pl. Pazzini? Mert hogy semmiben, az hétszentség, és súlyos euró milliókért tudjuk leigazolni a nyáron, ha esetleg beválna. Egy olyan játékost, akitől szabadulni akart a csapata, nem tudunk áron alul elhozni, ez nem siker. (De legalább fél évünk van eldönteni, mit akarunk, addig bizonyíthat…) Az, hogy Okaka neve felmerült, már meg sem botránkoztat, már Lanzafame vagy Böde nevét vártam.

Egy új Matri, vagy pozitív csalódás?

Cercire azért nem tértem ki, mert ő jó igazolásnak tűnik, főleg az elmúlt meccsek alapján. Csak csapattársai nincsenek, akivel játszani tudna.
Összefoglalva, miért  nem sikeres a téli mercato: olyan játékosokat igazoltunk, nem hiányposztokra, akik semmivel sem jobbak a jelenlegieknél, közben a lyukakat nem sikerült betömni. Ráadásul ingyen, meg olcsó igazolásokról beszélünk, de az senkinek sem tűnik fel, hogy feleslegesen fizetünk 30+ játékost, pedig csak a bajnokságban kell már szerepelnünk, ahol lassan tét nélkül játszhatjuk a meccseinket. Elhiszem és elfogadom, hogy az anyagi lehetőségeink szűkösek, de akkor elpasszolhattuk volna a felesleges játékosokat, és a felszabaduló bérkeretet minőségi, fiatal játékosokra költhettük volna. Ráadásul nyárra sem várhatunk mást, mivel a most igazolt aranylábúakat akkor kell kifizetni, és ha mindenkit kifizetnénk, akkor többet költenénk, mint az elmúlt 5 évben összesen. De ettől nem félek, a kötelező opciókat kijátsszuk, mint Aquilaninál, illetve májusban újra tárgyaljuk a kölcsönszerződéseket, mert két rajzszög áránál többet nem költünk, max Matrira.

10-es skálán 3-asra értékelem az átigazolási időszakot, de csak Cerci miatt ilyen magas.


(A bejegyzés csak a poszt író és nem a teljes CSU tagság véleményét tükrözi.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése