2015. január 10., szombat

Lehetőségekben bővelkedő forduló

 Eljutottam arra a pontra, amikor egyszerűen már nem vagyok hajlandó megtippelni mi is történhet a meccsen. Többnyire ugyanis egyáltalán nem az történik, amire várnék. Ahol szenvedést jósolok, ott egészen jól futballozik a csapat, ahol győzelmet várok ott szenved. Következő ellenfelünk sem igazán kiszámítható, érezhetően több is lennne ebben a Torinóban, bár lehet, hogy csak a tavalyi szereplés után gondolom ezt.



Soros ellenfelünk a 14. helyet foglalja el a tabellán, mondhatni biztonságban. Nincs igazán közel a kieső hely, bár ebben a régióban ez 2-3 forduló alatt drasztikusan változhat, ha az egyik kicsi elkap egy jobb hullámot. Viszont ha tippelnem kellene azt mondanám nem lesznek kiesési gondjaik ebben az évben. 

Meccselőzetesek előtt mindig a whoscored adatbázisából és az általuk kialakított profil alapján szoktam értékelni egy csapatot. Ha hihetünk az oldalnak, akkor a Torinótól bizony viszonylag sok helyzetre számíthatunk, ezek értékesítésében azonban komoly gondjaik vannak. Eddigi 12 góljukat elnézve utóbbi biztosan igaz, de az ilyen csapatok ellen mindig veszélyes játszani. Különösen olyan védelemmel, ami hajlamos azért lehetőségeket teremteni az ellenfél támadóinak a gólszerzésre, akár egyéni hibákból is. Így elsőre két embert emelnék ki tőlük támadásban. Az egyik Quagliarella, akinek nem nagyon megy eddig (17 meccs, 4 gól), de azt hiszem nem nagyon kell ecsetelni, hogy tőle bármikor jöhet egy nagy gól. A másik pedig az eddig nulla gólos Amauri, neki pedig ugyebár hobbija a Milan ellen betalálni, legyen akármilyen szar formában is. Most épp sérült, így nem léphet pályára, de lehet, hogy ezzel csak nagyobb kihívás lesz szívatni a Milant.

Erősségek, gyengeségek.

Nézzük akkor a Milan lehetőségeit. A sérültek még nem épültek fel teljesen, így aztán De Sciglio helyén Armero lehet ismét a beugró, míg a jobboson valószínűleg Abate lesz. A védelem tengelyében összeállhat ismét a Rami-Mexés duó, ami nagy meglepetésemre messze a legstabilabb páros volt eddig. 

Valószínűleg most nem lő gólt, mivel sérült. De azért soha nem lehet tudni.

Középpályára visszatérhet Nigel, ez kell is a csapatnak. Valószínűleg Montolivo játéka sem vet fel különösebben sok kérdést. Az olasz sajtó szerint egyedüli dilemmája Pippónak, hogy Muntari vagy Poli játszon mellettük, de őszintén szólva nem érzem különösen égetőnek ezt a kérdést, mert nincs sok különbség közöttük. A Gazzetta meggyőződése, hogy Poli lesz a kezdő, míg a Tuttosport a ghánait tippeli. Én hajlok rá, hogy előbbinek higgyünk, de mondom, ez azért nem olyan égető kérdés.

Érdekesség ismét a támadósorban lehet, ahol Bonaventura és Ménez helye tűnik biztosítottnak. Több forrás is arra utal, hogy El Shaarawy ismét kiszorul a kezdőből, talán kisebb sérülést is összeszedett, így mindenképpen olyan ember kezd majd, aki idén még nem tehette ezt. Értelemszerűen Cerciről és Niangról van szó. Cerci felszedett pár kilót a madridi kispadon, így aztán a kezdőre még nem elég jó a kondija, ami viszont megnyithatja az utat Niang előtt. A fiatal francia eladása továbbra is téma, de ő ragaszkodik a Milanhoz. Ha valóban szeretne magának helyet a jövőben, akkor ezeket a lehetőségeket kellene kihasználnia, mondjuk kapufák helyett gólokkal.

A kapufák királya. Felőlem rúghat még párat, csak befelé pattanjon a labda.

Ha picit részletesebben is megnézzük a sorsolást, akkor látható, hogy ez bizony a Milannak nagy hete is lehet. A harmadik helyért küzdő csapatok közül ugyanis ketten a két bajnokesélyessel küzdenek meg, a Genoa pedig az Interhez látogat. A Lazio ráadásul a városi rangadót játszik, ami mindig izgalmas, piros lapokban gazdag mérkőzés. Pláne most, hogy a 2. és 3. helyen állnak a csapatok. A Napolinak a Juventust kellene ismételten megviccelnie az olasz szuperkupa után, tehát ez a találkozó is hordozhat magában érdekességeket. Végül ott van a kiválóan erősítő Inter, ami ráadásul az előző héten pontot szerzett a Juventustól. Amennyiben a papírforma érvényesül, akkor mindegyik csapat veszíthet pontokat, így a Milan közelebb kerülhetne ismételten az élmezőnyhöz. 

Az előjelek tehát arra mutatnak, hogy a riválisaink jó eséllyel pontot veszíthetnek ebben a fordulóban. Így aztán fontosabb lesz a Torino legyőzése, mint azt eredetileg gondolhatnánk a két csapat tabellán elfoglalt helyezése alapján. 

A Gazzetta tizenegye: López-Abate-Rami-Alex-Armero-Poli-De Jong-Montolivo-Niang-Ménez-Bonaventura.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése