2015. január 6., kedd

Az év első meccse

 Tavaly igazán emlékezetes mérkőzést vívott egymással a két csapat, olyan forgatókönyvvel, amire alighanem senki sem számított. Két korai Milan gólnak köszönhetően már 2-0-ra vezetett a Milan, semmi nem utalt arra, hogy a csapat különösen megizzadhat ezen a találkozón. Aztán jött Berardi, az első félidőben mesterhármassal terhelte Abbiati kapuját, majd a második félidő első perceiben tovább növelte csapata előnyét. Habár a hajrában még szépíteni tudott Montolivo, és voltak a Milannak ígéretes támadásai, a végeredmény 4-3-as vereség lett, ami Allegri állásába került. Az előző idényben tehát minden megtörtént, ami egy ilyen meccsen megtörténhet.

Tavaly a Sassuolo ellen ért véget a dai, dai, dai.


Az akkori vereség meglepő volt, mert a Sassuolo nem állt jól a bajnokságban. A kiesés elkerülése ellen küzdöttek és hiába a sok ígéretes játékos és jónak tűnő igazolás, egyszerűen nem jöttek a pontok. Idén más a helyzet, a zöld-fekete csapat közelebb van a Milanhoz (5 pont), mint a kiesést jelentő 18. helytől (8 pont). Idén tehát összekapta csapatát Eusebio Di Francesco, akit tavaly még menesztettek is év közben, hogy aztán visszatérhessen és benntartsa csapatát.

A Milan is teljesen más helyzetben várja a mérkőzést. Januárra már tetemes hátrányban volt a Milan, reménytelennek tűnt még az Európa Liga is, így aztán a győzelem nagyon fontos lett volna. Különösen Allegrinek, akihez ragaszkodott ugyan Galliani, de nagyon is a levegőben volt a váltás lehetősége. Idén viszont - bár csak a 7. helyen áll a Milan - öt pontra van a harmadik hely, ami nyáron még Bajnokok Ligája selejtezőt is érhet.

Javulgat a csapat, de még mindig nem kaptunk tiszta képet Inzaghi képességeiről.

Az elmúlt néhány meccs igazán érdekes fordulatot vett, mivel a bajnokságban két rangadót is sikeresen tudott le a csapat, előzetesen a Napoli-Roma találkozókról nem sokan vártak 4 pontot. Aztán barátságos meccsen 4-2-re győzte le a csapat a Realt, bár ebből ugye nem kell komoly következtetéseket levonni, de önbizalmat mégis adhat a csapatnak. Különösen fontos lenne ez mondjuk El Shaarawy esetében, aki kettőt is vert azon a találkozón. Talán ez segíthet neki elindulni egy úton, és egy jó formában lévő El Shaarawyval könnyebb lenne elérni a céljainkat.

Lesz-e a Fáraóból újra vezér?

Ami a kezdőnket illeti Inzaghi nem alkalmazhatja a legjobb kezdőt eltiltások és sérülések miatt.

A védelemben többnyire sérülések nehezítik a döntést. Lord Bonera 10-15 napos kényszerpihenőt kapott combsérülése miatt, annyira azért nem sírunk utána, bár voltak jó meccsei is idén. Abate, De Sciglio és Rami már a csapattal edzenek, de egyikük sem biztos, hogy tudja vállalni a játékot. Ettől függetlenül a Gazzetta Ramit és DS-t is a kezdőbe várja, előbbi jobb, utóbbi balhátvédként kaphat szerepet.

De Jong ismét kisárgázta magát szezonbéli 8. figyelmeztetésével, így valószínűleg Montolivo játszik majd a helyén. Sok lehetősége így nincs Pippónak mellette valószínűleg a Poli-Muntari kettős játszhat majd.

A támadóknál már nem nagyon lehet kérdés, hogy hamis vagy valódi kilences lesz-e a pályán Torres távozásával, Honda januári válogatott szereplésével pedig a többi poszt se lehet nagyon kérdéses. Ennek megfelelően a Gazzetta ide az El Shaarawy-Ménez-Bonaventura triót várja. Cerci már a padon ott lehet, így akár már láthatjuk is Milan mezben.

Papírforma győzelemről nem nagyon beszélhetünk jelen esetben, már csak azért sem, mert a nagyok dolgát szereti megnehezíteni a Sassuolo. Pontot raboltak a Juventustól és Romától is, de nem adták olcsón a bőrüket a Lazio és Napoli ellen sem. Így tehát El Shaarawyéknak is alaposan fel kell majd kötni a gatyát.

Nem elfelejteni, hogy a mérkőzést ma, 15 órától játsszák, amit a Digisport élőben fog közvetíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése