2015. január 25., vasárnap

Egy edző nem ártana a csapatnak

 Igazából nem csalódás a szombati teljesítmény. Az idei szezon Milanjától mondhatni papírforma, hogy nem tud kétszer is pontot szerezni egy BL-re törő csapattól. Inkább azt mondanám a tegnap látottak újabb szöget vertek Inzaghi Milanos edzői pályafutásának koporsójába.

"Áruljátok már el, mégis hova igazoltam?"


Ha egy okot kellett volna mondani, hogy miért várom a Lazio elleni meccset, akkor mindenképpen az év első bajnokijára utaltam volna vissza. Az év első tétmeccsét a római csapat ellen játszottuk, akkor sikerült nyerni. A játék messze nem volt tökéletes, helyenként esetleges volt, Inzaghi pedig rosszul nyúlt bele a meccsbe, de végül hiába uralta a második félidőt a Lazio, egyenlíteni nem tudtak. Dacára a 3-1-es győzelemnek, ez bizony benne volt a levegőben, emlékezhetünk, hogy Diego Lopez bravúrok kellettek a sikerhez. 

Az a meccs azonban nagyon jól indította a szezont. Két nagyjából hasonló erősségű csapat, hasonló stílussal. A Lazio és a Milan játéka is kiforratlan volt, az új játékosok nem illeszkedtek be és a rendszer sem állt még össze. De kiindulásnak mindenképpen jó volt, érezni lehetett, hogy van alap az építkezésre. 

Aztán bizonyos idő elteltével egyértelművé vált, hogy a Milan egy helyben topog, ellenben a Lazio szépen lépeget előre. Jöttek a bravúrosabb győzelmek, kezdtek formába lendülni a játékosok, decemberben pedig kiderült, hogy Felipe Anderson a liga egyik legjobb játékosa is lehet ha sikerül ilyen formában folytatni. Pioli mester keze nyoma érződik a Lazión, fél év alatt sikerült csapattá formálnia a fővárosiakat.

A Milan esetében azt hiszem kijelenthető, hogy az év eleji formához képest csak rosszabb lett a csapat. 

Az a vicc, hogy a Lazio megmutatta milyen lehetne ma a Milan egy edző keze alatt. Állítom, hogy a két keret hasonlóan erős, az edzők által kiválasztott stílus szinte teljesen megegyezik, az viszont nagyon különböző, hogy mennyire sikerült ezt megvalósítani. 

Ennyit jelent ha van egy edző a csapatnál.

90 perc alatt megint sikerült két kapura lövést összehozni, ebből az egyik egy kapitális hiba után alakult ki Basta révén. Ménez azonban higgadtan beverte, olyan lazán amire a mai Milanból senki sem képes.

Ménez megszerezte a vezető gólt, utána már kevésnek bizonyult.

A Lazio addig is kézben tartotta a meccset, ha nincs ez a buta hiba, akkor valószínűleg már az első félidőben eldöntik a meccset. A góllövési kényszer rányomta kissé a bélyegét a római támadásokra, mert hiába alakítottak ki legalább 3-4 tiszta ziccert, a befejezéseknél pontatlanok voltak. Így sikerült "kibekkelni" az első félidőt, de ebben inkább volt benne López és a szerencse keze, mint a jó csapatvédekezésé.

Csapatként teljesen megbukott a Milan. Ha kiküldünk 10 összevissza szaladgáló csirkét és Diego Lópezt sem biztos, hogy szervezetlenebb Milant láttunk volna. Bár ha csirkék hoztak volna össze két kapura lövést és egy gólt, akkor most legalább okvetlenül bravúrról kellene beszélnünk.

"Ha megnövünk, mi is Milan játékosok leszünk."


A második félidőre úgy jött ki a Lazio, hogy szünetben elmagyarázták nekik nincs miért aggódniuk, mert csak szaladgáló csirkékkel játszanak. Miután ezt realizálták a játékosok is, a félidő első zicceréből gólt szereztek, Klose sokadik lehetőségéből pedig a vezetés is meglett. 

A védelem mindegyikhez remekül asszisztált. Parolo góljánál senkit sem hatott meg, hogy a középpályás tök üresen érkezik, Klose találatát pedig Montolivo készítette elő. 

"Kapitány."

Mivel az nyilvánvalónak tűnt, hogy ez a Milan saját erőből két év alatt sem rúgna gólt, ezért nyugodtan berendezkedhetett kontrákra a Lazio. Jött is ebből a harmadik gól.

Viszont volt még Milan részről is érdekes fejezete a találkozónak, egészen konkrétan Mexés ámokfutása révén. A francia egész találkozón közveszélyes volt, mondhatni a rosszabbik énjét vette elő. Majd sikerült felhúznia magát egy Mauri belépőn, ami után jobbnak látta torkon ragadni a Lazio kapitányát. Nyugodtan lehetne mondani, hogy Mauri is tapló volt, mert valószínűleg provokálta, de ez nem menti fel Mexést a tette alól. Egyszerűen nem akarom többet Milan mezben látni, és nem a mostani miatt elsősorban, hanem azért mert ez a viselkedés szinte minden meccsen benne van.

Nagy ölelést mindenkinek!

A csapat most szépen bezárkózik Milanellóba és megpróbál felkészülni a kupameccsre, amit szintén a Lazio ellen kell lejátszani. Mint amikor a rossz tanuló megkapja a bukásértesítőt és arra kényszerítik, hogy az egész hétvégét végigtanulja. 

Ez is jelzi, hogy Inzaghi alatt inog a kispad. Sajtóinformációk szerint Spalletti válthatja, abban viszont nincs egységes vélemény, hogy a váltással megvárják a Lazio elleni keddi kupameccset, vagy még előtte lecserélik az egykori klasszis támadót. 

Mindenesetre egy edző tényleg nem ártana.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése