2015. április 4., szombat

Szárnyaljunk tovább a Palermo ellen!

 Miután bosszankodtunk eleget a magyar-görög meccsen Nikolics ziccere után és kiröhögtük magunkat a Fradi új verébbagolysas kabalaállatán visszatérünk a normális menetrendhez és hétről hétre borzalmas Milan meccseken szórakozhatunk. Ezúttal a Palermo ellen, idegenben.

Palermo vs. Milan

A szünet egyik csapatnak sem jött rosszul, a Palermo 5 meccse nyeretlen, míg a Milan... Szóval nekünk kábé mindegy mikor van szünet, jó időszaka nem nagyon volt ennek a csapatnak. Mindenesetre megint volt idő rendezni a sorokat.

Ez elsősorban a Palermóra fér rá, mert a legutóbbi találkozásunkkal ellentétben nem futnak jó szériát. A szezon során összességében kiemelkedően teljesítő Dybala-Vazquez kettős megtorpant kissé, ez pedig nagyjából az jelenti, hogy a teljes támadópotenciáljuk eltűnt. Ha ez a két játékos nem hoz össze gólt, akkor jó eséllyel nem találnak az ellenfél kapujába. Asszem mindenféleképpen kijelenthető, hogy ez a két játékos olyan a Palermónak, mint a Milannak Ménez. A Palermo immáron négy meccse nem szerzett gólt, utoljára ez Dybalának sikerült a Lazio ellen 2-1-re elveszített meccsen. Azóta viszont az Empoli, Cesena, Juventus és Chievo kapuját is megkímélték. Bonerával azt mondom biztos lenne, hogy gól nélkül maradnak ismét, de egyelőre őt nem jósolják a kezdőbe. Kár.

Ők a Palermo támadásai.

Ha a két argentint sikerülne megfogni, akkor a pontszerzés szinte biztosan meglenne, a védekezésüket ismerve pedig a győzelemre is jó esélyek lennének. A Palermo elsősorban a támadásokban erős, jelenleg 38 góllal erőn felül teljesítenek. Védekezni viszont nem nagyon tudnak, ezt a kapott 41 gól is igazolja. Más kérdés, hogy a Milan egyik statisztikában sem áll sokkal jobban (41 lőtt 35 kapott gól), és a pontok tekintetében is csak három a különbség. 

Az ellenfelünk hazai pályán kifejezetten jól áll, a pontjainak jelentős részét a Renzo Barbera arénából hozták el. Érdekesség, hogy idegenben mindösszesen egy meccsen sikerült nyerniük, ez persze épp a Milan volt, ezért természetesen jár a pacsi a csapatnak. Hazai pályán kétszer szenvedtek vereséget, mindegyik teljesen vállalható ellenfél ellen (Lazio, Juventus). Rajtuk kívül a Sampdoria, Inter, Udinese, Roma és Empoli tudott pontot szerezni. A nagyok közül a Napoli járt a legrosszabbul, őket még február közepén 3-1 arányban elverték. Az volt a legutóbbi győzelmük.

Khmmm...

Vannak persze most fontosabb dolgok is a hétvégi meccsnél vagy az idei szezonnál. Újra és újra felröppennek pletykák a klub eladásával kapcsolatban, ezúttal kínai befektetőt prognosztizálnak lehetséges vásárlóként, amelyben a kínai kormány is szerepet vállalna, ezzel is népszerűsítve a futballt országukban. Az alapján, hogy mennyi pletyka jelent meg az elmúlt hónapokban nehéz elképzelni, hogy ne legyenek tárgyalások a háttérben egy lehetséges adásvételről bármennyire is következetesen tagadja ezeket a híreket Berlusconi. Az általa vázolt irányelveket figyelve ez az egyetlen lehetséges útja annak, hogy jó Milant láthassunk pár éven belül. A nevetséges "fiatalolaszMilantakarok" dumát nem kell komolyan venni, pláne, hogy világosan kiderült ilyen szándéka soha nem volt a Milannak. Sajtóhírek szerint egyébként állandóan folynak a megbeszélések a színfalak mögött, így viszonylag rövid időn belül eldőlhet a csapat sorsa. Vagy nem, valószínűleg ez sem érne meglepetésként.

Az új irány?

Céljaink már nem nagyon lehetnek ebben a szezonban, hacsak azt nem tekintjük annak, hogy Inzaghi ismét előrelépést véljen felfedezni a játékunkban és folytathassa a csapat a remek szereplését, hiszen volt egy nagyjából vállalható meccsünk a Cagliari ellen, és a jelek szerint ez már szériának tekinthető. Bár az is igaz, hogy a mester szerint a Fiorentina ellen is kurva jók voltunk, igaz azt valahol elfelejtette, hogy az ellenfélnél a legveszélyesebb játékos végig a padon ült, lélekben pedig már az Európa Liga visszavágóra készültek és végül így is kikaptunk. Na, mindegy, ha nyerünk bebizonyosodik, hogy épül az új Grande Milan. Plusz  Zamparinit ismerve Iachini repül, elvégre akkor már hat meccses lenne a nyeretlenségi széria, ilyet nem sok edző élt túl eddig nála. :) Szóval ilyen csekély kis izgalmak még maradtak a szezonban, bár én úgy gondolom, hogy az igazi dolgok a tárgyalóasztal mögött zajlanak. 

A vasárnapi boltbezárások miatt egyébként az egész olasz bajnokság szombaton játssza a meccseit, hogy a magyar családok a magyar bajnokira mehessenek ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése