2015. március 8., vasárnap

Nem a Milannal van baj, a bajnokság túl erős

Hosszasan gondolkoztam mi segíthetne leginkább Inzaghi csapatának. Új játékos? Új taktika? Berlusconi heti kétszer helikopterezzen Milanellóba? Ugyan, ezeket felejtsük el. Javaslom, hagyjuk ezt a kőkemény olasz bajnokságot, és keressünk olyan pontversenyt, ami jobban illik az edzőnk és a keret képességeihez. Vigyázz Mennyei, jövünk!

Mostantól még "most succesfullabbak" leszünk.

Az ötlet szerénytelenül bevallhatom zseniális. A Mennyei Bajnokság tele van nagy bajnokokkal, nagy visszatérőkkel és egy halom proliszeszes zsenivel. Mindenki megtalálná a számítását, és az sem kizárt, hogy 1-2 meccset zsinórban is képes lenne megnyerni a csapat! De kifejtem bővebben is miért érné meg mindenkinek a váltás.

Játékosok

Tele vagyunk olyan játékossal, aki túl van a zeniten, vagy soha nem is volt neki ilyen. Ha megnézzük a Mennyeit, hasonló a helyzet. Vannak ugyan jobb képességű - jobb szó híján labdarúgók - többségük azonban olyan falábú, hogy Dzsepettó bármikor hajlandó lenne örökbe fogadni őket. A Milan kerete is hemzseg a sok szálkás játékostól, így ezen a téren nem lenne probléma.

Külön jó, hogy a Mennyei irama erősen nyugdíjas, a játékosok többségének a labdakezelés is felér egy atomfizikai feladvánnyal, így az olyan rokkantnyugdíjasok, mint Essien kifejezetten hasznosak lehetnek még. Lipták mellett Honda is gyorsnak tűnne, ha pedig Devecserire vezeti a labdát Cerci még én is elhinném, hogy ő az olasz Messi.

"Legalább Essient beforgathatom". 

Edző

Taktika. Abszolút túlértékelt. Én abban hiszek, hogy egy edző tartson ki az elképzelései mellett. Inzaghi kitalálta, hogy kontracsapatot csinál, ami kurvára jól fog védekezni, így simán kibekkeli a meccseket. Jó, a védelmet nem sikerült megszervezni, de ez sem törte össze az álmait. Most lehetne mondani, hogy hétről hétre pontokat veszít a csapat emiatt, de nem itt van a gond. Az a baj, hogy az olasz edzők szeretik ezt a felkészülés nevű dolgot. Ez teljességgel káros, és rosszat tesz a futballnak. Mégis milyen alapon gondolja azt Mandorlini és az összes többi senkiházi, hogy előre készül? Miért nem veszik figyelembe ezek a korcsok, hogy Inzaghi egy klublegenda és még időre van szüksége? Mi az istennek vesznek el pontokat a Milantól ennek is köszönhetően?

A Mennyeiben nincsenek ilyen dolgok. Itt mindenki mindig "kielemzi a hibákat", de csak azért, hogy ne változzon semmi. Jó, valójában az edzőknek fingja sincs mit csinál, de a tévében kurva jól hangzik. No meg, minden helyzetben elsüthető. Szóval nem kell amiatt aggódni, hogy bárki is felismerné mit kell játszani a Milan ellen, így Inzaghit is jelentős terhektől szabadíthatnánk meg. Meg kell még tanulnia bírózni egy kicsit, de az olaszos temperamentumát figyelve ez nem lesz gond.

Ez olyan bajnokság ahol az edzők szerint a futball büntet.


Itt komoly csodákra lehet felfigyelni. A legtöbb magyar edző például úgy gondolja a labdatartás egyenlő azzal, hogy a védők passzolgatnak. Ha védeni akarják az eredményt, akkor következetes védőt hoznak be (há' mer' ha több van belőlük, akkor jobbak leszünk). Szóval itt nem lenne gond.

Átigazolási politika

Ez a legjobb az egészben! Mennyi pénzt költhet el a Milan egy évben? Nulla, azaz nulla eurót. És hol szokás pontosan ugyanígy a szabadügynököket keresni? Hát a Mennyeiben! Itt annyit alkudozhat Galliani amennyit csak akar, végre igazi otthonra találna a kukázós módszere, hiszen a magyar csapatok már hosszú évek óta ezen az úton vannak.

Az MLSZ

Ezzel bizony lehetnek gondok, mert Csányiék nem szokták tűrni az idegen nyelvű transzparenseket, és rendre dobálják érte a kétmilliókat, no meg a szektorbezárásokat. Utóbbi mondjuk egy 80 ezres aréna esetében jól jön, hiszen így megmagyarázhatják miért csak 20 ezer ember kíváncsi erre a remek csapatra.


Lubickolna az öreg.

Problémás lehet viszont a politikai helyzet, hiszen ha a Milan teljes egészében Magyarországra költözne, akkor egy rakás megélhetési bevándorló is jönne a játékosok személyében. De talán az olasz kapcsolatok ezt is megoldják, csak össze kell barátkozni a Kis-Itáliával, régebbi nevén Hondvéddal.

Ha sikerülne bejutni a Mennyeibe, minden a helyére kerülne. Inzaghi karrierje szintet lépne, a játékosaink tudása pedig felértékelődne. Ezzel megoldódik az a probléma is, hogy minden héten ötlettelen, gyenge játékot kellene elszenvedni, a Pápa ellen mehetne a gála.

Javaslom fontolja meg Berlusconi ezt az ajánlatot.

Szavazzatok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése