2015. március 16., hétfő

Most már mindenki nagyon nyugodt

Papíron - ismétlem papíron - még mindig lehet esély Európa Ligára. A hátrány ugyan hét pontos, de pont azzal a csapattal mérkőzik meg hétfőn a Milan, amelyik a legesélyesebb az 5. helyre. Esélyes a Milan? Aligha. Ledolgozhatja a hátrányt a bajnokság végéig? Kevés az esélye. Verhető a Fiorentina? Sokkal jobban, mint gondolnád.

A csapat színvonalához méltó paint munka.

Múlt héten már annyira rezgett a léc Inzaghi alatt, hogy le is verte azt. Atlétikából hozott szabályokkal élve, ez volt a harmadik kísérlet, ami sikertelen volt. Normál esetben ez már a verseny vége. Ezúttal azonban megkapta a 4. lehetőséget is, sőt azóta az is kiderült, hogy át sem kell ugrania, elég ha kellően szép mozdulattal rontja el a kísérletet. Lefordítva a hasonlatot, Galliani kiharcolt egy újabb esélyt, sőt azt is, hogy nyernie sem kell a Fiorentina ellen. Az is elég, ha elégedettek a mutatott hozzáállással és Berlusconinak is tetszetős lesz a kezdő. Ez a helyzet még akkor is kellemetlen, ha kötelező győzelemnek a Fiorentina elleni találkozó semmilyen körülmények között nem minősülne.

Aztán csak okosan!

Az idei évben mintha tanult volna a hibákból Montella. Sokszor fordult elő a csapatával, hogy nagyon jól indult, a szezon végére azonban kissé veszítettek a lendületből. Idén nem indultak gyorsan, ellenben a bajnokság második felében eddig remekelnek. Persze lehet, hogy ez nem az edzőt minősíti egyszerűen csak a sérülések aránya tolódott el, év elején ugyanis a góllövés épkézláb támadó hiányában nem ment a firenzeieknek. Gomez visszatértével, de különösen Salah leigazolásával ez megváltozott és hétről hétre hozzák a remek meccseket. 

2015-ben eddig két vereségük van, igaz mindegyik rettentő kínos. Nem tudták legyőzni a hipergyenge, biztos kieső Parmát és 4-0-ás verésbe szaladtak bele a Lazio ellen. A többi eredmény azonban egészen kiváló, simán vállalható lenne a Milannal is. Kezdjük azzal, hogy a Fiorentina mind a három kupasorozatban versenyben van még a céljaiért. Az olasz bajnokságban elérhető az európai szereplés, igaz Bajnokok Ligája aligha lesz ebből. Mindez az első hármas lehetőségeit figyelembe véve papírforma. Az Európa Ligában kiejtették a talán esélyesebbnek vélt Tottenhamet, és a hazai 1-1 a Roma ellen is vállalható eredmény. A kupában pedig az Atalantát és a Romát is kiejtették, illetve előnybe kerültek a Juventusszal szemben, hosszú idő után először verve saját közönsége előtt a torinóiakat. A forma mindenképpen mellettük szól, szerintem jobban járunk, ha a Milan 2015-ös teljesítményét nem ragozzuk túl, elég ha képpel utalok rá.

Ez bizony gőzölgő trágya.

Mégis látok esélyt akár a győzelemre is. A Fiorentinának egyértelműen az a célja, hogy az EL helyett jövőre már a BL-ben indulhasson. Ez pedig a bajnokságban már elérhetetlen, ellenben az EL megnyerésével - amire azért bőven nem ők a legesélyesebbek - lehetőség nyílna erre. Tehát vélhetően az erőiket elsősorban a továbbjutásra összpontosítják. Elképzelhető tehát, hogy néhány kulcsember pihenni fog, esetleg lazábban veszik a bajnokit. A Fiorentina ráadásul őrült sorozatban van, elképesztő meccseken van túl és még vár is a lilákra pár rangadó. Febuárban két meccset vívtak a Tottenhammel, játszottak a Romával, a jó formában lévő Torinóval, márciusban pedig eddig az alábbi csapatokkal játszottak: Inter, Juventus, Lazio, Roma és most jön ugye a Milan. Ezután sem állnak meg, jöhet újra a Roma, majd Udinese (kis levegő), Sampdoria, Juventus és Napoli. Ez az időszak tehát komolyan felemésztheti a csapat erejét. Mi nagyjából abban bízhatunk, hogy nem veszik annyira komolyan a Milant a tabellán elfoglalt hely alapján, így a meglepetés erejével játszhatunk. 

Bátran kell játszani és ez az egész meccsre vonatkozik. Az csúfosan megbukott, hogy egy találkozón 10 jó percre alapozva akar Inzgahi meccseket nyerni. Nem tudunk védekezni, így öngyilkos taktika ha magunkra húzzuk az ellenfelet. Egy olyan csapat amelyik tud is támadni nem sok jóval kecsegtetne. 

Random kép egy istenségről. Szívesen.

A középpálya szokásos gyengesége miatt ez nem lesz könnyű feladat. Muntari a botrányos teljesítménye után valószínűleg nem lesz a kezdőben, helyére Essien vagy Van Ginkel kerülhet, bár van olyan variáció amiben mind a ketten pályán vannak, így a Poli-Muntari kettős pihenni fog. Sok pénzt azért nem tennék erre. Közben leesett, hogy Poli eltiltott lesz, így azért nagyobb esélye van a Van Ginkel-Essien-Bonaventura triónak.

Hétfőn idén még nem lépett pályára a csapat és többet nem is fog, így amennyiben sikerülne nyerni, lenne egy olyan nap, amin 100%-os lenne a csapat. Ilyen komoly teljesítményt pedig illendő a helyén kezelni, így elvárás, hogy mindenki keményen küzdjön.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése