2014. november 1., szombat

Magára talál-e a támadósor?

 Alessandro Nesta  még a nyáron nyilatkozta, hogy szerinte sokkal kiegyensúlyozottabb lesz idén a Serie A mezőnye, elsősorban azért mert Conte már nem a Juventus edzője. Kilenc fordulót követően megállapítható, hogy volt igazság ebben a kijelentésben, még akkor is ha valószínűleg Nesta nem arra gondolt, hogy a 3. és 9. helyezett között csak 1 pont lesz a különbség. A Milan jelenleg jobb gólkülönbségének köszönhetően a 4. helyen áll, de ezt az eredményt árnyalja kissé az a tény, hogy eddig három kiesőjelölt otthonából is csak egy ponttal távoztunk. Most jön a következő, ezúttal azonban hazai pályán ahol sokkal nagyobb hatékonysággal játszottunk a kicsik ellen. 


A Cagliari elleni csalódáskeltő eredmény, de főleg játék után mindenképpen változást várunk Inzaghitól. Azon a meccsen teljesen ötlettelennek és tanácstalannak tűnt a Milan, különösen az a tétel nem érvényesült, hogy mi erőltessük az akaratunkat az ellenfélre. Pedig Inzaghi többször hangsúlyozta ennek jelentőségét. A Palermo ellen valószínűleg nem lesznek ilyen problémáink, jóval defenzívebbek, mint a Cagliari. Ennek ellenére túlzás lenne azt állítani, hogy remekelnek hátul, idén már 17 gólt kaptak. Ezzel pedig övék az olasz bajnokság második legrosszabb védelme. Ha a statisztikákat nézzük, akkor akár gólgazdag meccsre is lehetne számítani, hiszen a Milan még mindig a legtöbb gólt lőtte a bajnokságban. A támadósorunk viszont az utóbbi meccseken kifejezetten gyengén teljesített. A Fiorentina ellen kétszer, a Cagliari ellen háromszor sikerült eltalálni a kaput.

A mai sajtó arról ír, hogy elképzelhető egy 4-2-3-1 is Milan részéről, mivel Inzaghi kevesli a bevethető középpályások számát. Muntari eltiltott, Bonaventura pedig valószínűleg nem lép pályára elővigyázatosságból. Tehát a 4-3-3-hoz csak De Jong, Poli, Van Ginkel és Essien maradna. Érdekes módon a lapokban Saponarát meg sem említették, aki tisztességesen végigtolta a nyarat, ennek ellenére úgy tűnik nem sok esélye van bekerülni a csapatba. (Update: Pippo viszont nem zárta ki a pályára lépésének lehetőségét, igaz Van Ginkelt kellene kiszorítania, ez nem ígérkezik könnyű feladatnak.)

Pippo variálna egy picit a csapaton, ami az elmúlt két meccs alapján szükséges is.

Csatárok területén mintha lenne egy kis krízis a csapaton belül. A Fáraó gólínsége elég régóta tart, bár idén akadt 1-2 jobb meccse, messze elmarad a régi formájától. A Cagliari ellen is csak szenvedés volt a játéka, le is kapta őt Inzaghi, bár a helyére beálló Ménez sem tudta felpörgetni a Milant. A francia teljesítménye is visszaesett, és ennek nemcsak az az oka, hogy kezdetben hamis kilencesként számoltak vele. Elméletben inkább a szélen vagy a center mögött van a helye, de egyik oldalon sem sikerült maradandót alkotnia. Honda a Fiorentina és a Cagliari ellen is eltűnt a mezőnyben, és volt annyira impotens a támadásépítése a csapatnak, hogy helyzet közelébe sem sikerült juttatni a japán támadót. Végül ott van Torres, akivel kapcsolatban érdekes pletykák jelentek meg. Állítólag a bokasérülése komolyan hátráltatta, injekciózni és jegelni is kellett. Azt nem tudni, hogy a felső vezetés nyomására (khm... Berlusconi) került be a csapatba, vagy saját maga döntött a játék mellett, de tény, hogy az ő játéka is többnyire szenvedés volt. Érdemes azon elgondolkozni, hogy a sérült spanyol helyett nem lett volna-e jobb döntés Pazzini vagy akár Niang, akiről alaposan elfeledkeztek az elmúlt időszakban, pedig a felkészülés során nagyon jól futballozott és a kontrajátékhoz is illik az ő stílusa. 

Torres és El Shaarawy is formán kívül.  A Palermo ellen elkezdhetnék a gólgyártást.

Berlusconi befolyása egyébként még mindig aggasztó a csapatra nézve. Allegri és Seedorf számára a kétcsatáros rendszert ajánlotta folyamatosan, és remek tanácsaival továbbra is bombázza az edzőt. Ezúttal éppen Inzaghit. Hol Torrest "javasolja" a kezdőbe, hol azt, hogy egyszerre játsszon Ménezzel. Valahol jó, hogy újra érdekli a Milan, de neki mindig is inkább a pénztárcája volt hasznos a csapat számára, és nem az egyéni meglátásai. Az igazolás Galliani feladata volt, az edző a csapatot rakta össze, ő pedig lehetővé tette az igények anyagi finanszírozását. Valahol elfogadható, ha utóbbira nem képes többé, de az nem, ha ezt azzal pótolja, hogy az edzőre helyez nyomást különféle tanácsokkal. Persze nem tudhatjuk, hogy valóban beszélget-e szakmai kérdésekről a trénerekkel, de annyi edző alatt jelentek meg ilyen pletykák, hogy egyáltalán nem tűnik elképzelhetetlennek. 

Ha komolyan gondoljuk a harmadik helyet, akkor ezeket a meccseket meg kell nyerni, hazai pályán mindenképpen. Ehhez továbbra is nagyon jól jönne 1-2 önbizalom növelő gól a Fáraónak és Torresnek, szóval ilyen oldalról is érdemes figyelni a meccset. 

Várható kezdőt most nem írok, mivel elég sok lehetőség jelent meg. Az bizonyosnak tűnik, hogy 4-3-3-ban Van Ginkel pótolná Muntarit és Ménez játszana hamis kilencesként. 4-2-3-1-hez inkább a De Jong-Poli kettőst várhatjuk, ebben az esetben viszont Torres is pályára lépne. Kapuba ismét Lopezt jósolják a lapok, a védelembe pedig visszatérhet Zapata.

A meccset a Digisport közvetíti, vasárnap 20:40-től. Streamek a facebook oldalainkon lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése