2014. november 6., csütörtök

Körkérdés II. rész

7 nap 7 kérdés, rengeteg válasz. Blogunk szerkesztői körbejártak bizonyos témákat, melyek aktuálisak vagy épp fontosak a Milannal kapcsolatban. A blogon naponta egy kérdésre adott válasz fog megjelenni, célunk, hogy minél szélesebb körben megvitathassuk ezeket a témákat. Kövessetek bennünket, és írjátok meg Ti is véleményeteket Facebookon vagy a blog kommentzónájában!


NAP KÉRDÉSE

El Shaarawy 2013 januárja óta keresi a formáját. Bár nagyon fiatal úgy tűnik mintha megrekedt volna a fejlődésben. Ő lesz a következő klasszis, vagy csak egyszezonos játékos?


Szóri

El Shaarawyban minden megvan ahhoz, hogy a következő klasszis legyen. Tehetséges, kitartó és szorgalmas. Viszont ehhez lehet dobbantania kellene egy jobb csapathoz, ahol tud tanulni valakitől. Ahol van egy klasszis edző, vagy egy klasszis játékos, aki példát mutat.

Nathaniel

ES őszinte fájdalmamra egy egyszer kifutott játékosnak tűnik. Most, hogy már Balo nincs, akkor sem tud szárnyalni. De az is biztos, ha eladjuk, máshol geci jó lesz. 

Renningan

El Shaarawy remek tehetség, de egysíkú játékos, akit mára kiismertek. Egy jó edző csodákat tudna vele művelni, de legalább egy stabil kezdőt kinevelni belőle.

Galacy

ES92 szerintem soha nem lesz klasszis (sajnos). Egyrészt egyszerűen nincs meg benne az a tudás sem, másrészt, ha még benne is lenne, itt nem jönne ki belőle. Egy komoly csapatnál tutibiztos jobb lenne, márcsak azért is, mert jobb csapattársakkal önmagad is jobb vagy, középszerűként is.

Nesta34

Benne még reménykedem. Megtalálja a ritmust még idén, bőven benne van.

Sylvinho

Van benne potenciál egyértelműen, és azt sem tartom kizártnak, hogy a klub felelős azért, hogy nem fejlődött tovább egy bizonyos szintnél. Valamiért kifejezetten szarul bánunk a fiatalokkal, ha sikerül is saját nevelést beépíteni százévente, általában nem szól nagyot, és még finoman is fogalmaztam. Nálam ebben a szezonban még élvezi a bizalmat. Sajnos nagyon messze van attól, mint amikor egy fél szezonon keresztül vitte a csapatot, és Milánóban az öreg bácsiktól a kislányokig mindenki El Shaarawy-s cuccokban mászkált.

Donzee

ES amikor tündökölt, akkor sokkal előrébb játszott, rendre egy az egyben maradt a védőjével, akit a gyorsaságával megvert. Aztán Allegri hátravonta, és azóta is támadó balhátvédet játszik gyakorlatilag. Az önbizalma is teljesen elveszett a srácnak, ezzel együtt azt gondolom, hogy egy jó pedagógus és némi szerencse rengeteget segítene a srácnak befutni a pályát, ami benne van.

Szabby

Ha így megy tovább rajta nem segít csak egy váltás. Egyetlen szezon volt amikor kimagaslót nyújtott, az amikor csak benne bízhattunk, ráépült a támadójáték. Mióta többfelé oszlik a rivalda fény árnyéka önmagának, bár igazából nem tudom tényleg van e összefüggés, vagy szimplán megrekedt. Lehet túl hirtelen jött a dicsőség.

Abatino

Nem mondanám egyszezonosnak, de soha nem lesz olyan klasszis futballista, akire visszavonulása után is emlékezünk.

Cortez

Pislog egy jó nagy gödörből, próbál kimászni, de félek tőle, hogy mielőtt úgy igazán beérne, azelőtt megválunk majd tőle. Lehet klasszis, a kérdés, hogy melyik csapatnál.

kalocsa

Talán nem egyszezonos, de nem lesz sosem legenda, vagy ikon. 

Logo

Es ugyanazt az utat járja be, mint Pato. Nincs, aki passzoljon neki, egyedül meg nem tud mindig elnyargalászni a többiek mellett. Reménykedem benne, hogy ő és DS lesz a jövő Milanjának az alapja, de akkor nem Menez és Honda féléket kéne igazolni, hanem 20-24 közötti sikerre éhes tehetségeket, akiket nem ingyen osztogatnak.

GG

Túl fiatalon vette hátára a csapatot egy fél év erejéig. Akkor összejött minden számára, azóta sajnos messze elmarad korábbi önmagától. Az okát nem tudom, úgy érzem még vissza lehetne hozni korábbi formáját, de soha nem lesz akkora klasszis mint a nagyjaink.

godom

Megrekedt, mert Faszkalap szépen kettészaggatta a gyereket -> védekezzél fiam, nem baj ha nem marad erőd a támadásokra. Innen lehet számolni a visszaesést, aztán jött a sérülés és ugye ez nem egy olyan könnyű kombó, hogy egy ilyen fiatal fej kijöjjön belőle. Hozzátartozik még, hogy a berobbanó féléve alatt kiismerték a mozgását, cseleit és nem volt alternatívája kiváltani azokat így a játékának értéke is alaposan visszaesett. Úgy vélem van kiút számára, meg kell tanulnia alkalmazkodnia, kicsit másképp, szélesebb repertoárral játszania és ha emellé még kap egy csapatot, taktikát is ami teret, szabadságot ad számára akkor lehet belőle igazán jó focista. Hogy nálunk-e, hogy klasszis-e, azt nem tudom.

Zaka

Nem gondolom, hogy Sári megrekedt, folyamatos jó teljesítményre senki nem képes az elmúlt évek csapatában. Azt hiszem látszik a játék képén ha a pályán van, könnyen lehet belőle vezéregyéniség, de amíg langyos libafos játékosokkal van feltöltve a keret és halvaszületett taktikai hadrendeket, felfogásokat alkalmazunk addig nincs sok esélye bizonyítani.

Dani027

A Fáraó önbizalma nagyon nincs rendben. 2012-ben azzal hengerelt a bajnokságban, hogy minden pimasz cselt bevállalt, bátran vállalkozott és mutatta magát a mezőnyben. Ahogyan hátrébb szorult a csapatban (például Balo érkezése miatt), úgy került egyre rosszabb állapotba. Az egy éves kihagyás ezen nem segített. Most a nulláról kell újjáépítenie magát, de ez nem lesz könnyű feladat. Másfelől bízom benne, hogy ezen a téren tényleg tud valami extrát adni Inzaghi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése