2014. november 9., vasárnap

Körkérdés IV. rész

 7 nap 7 kérdés, rengeteg válasz. Blogunk szerkesztői körbejártak bizonyos témákat, melyek aktuálisak vagy épp fontosak a Milannal kapcsolatban. A blogon naponta egy kérdésre adott válasz fog megjelenni, célunk, hogy minél szélesebb körben megvitathassuk ezeket a témákat. Kövessetek bennünket, és írjátok meg Ti is véleményeteket Facebookon vagy a blog kommentzónájában!

NAP KÉRDÉSE

Jelenleg bevethető támadó Ménez, El Shaarawy, Honda, Torres, Pazzini és Niang. Kiket játszatnál közülük, és miért?


Szóri

Honda bár sok gólt lőtt idén, de nem támadó. Egyébként sem játszik jól, csak a góljai elhomályosítják a rossz formáját. Melyik meccsen mutatott szép cseleket, jó passzokat, agilis, jó játékot? Egyiken sem... A többieket pedig gyakrabban rotálnám, (ami nem azt jelenti, hogy Bonaventurát játszatom ES helyén). Niang és Pazzini igen is megérdemelné a bizonyítást. Niang nem véletlenül az egyik legtehetségesebb fiatal, aki még most sincs 20 éves, Pazzini pedig a sérüléséig nagyon jól termelt. Azóta gyakorlatilag egyik edzőjétől sem kapott elég bizalmat. Pippotól ez végképp furcsa, mert Pazzo hasonló típusú játékos, mint ő volt, nem technikás, de küzd, hajt, és jókor van jó helyen. (Jó, kicsit gyengébb kivitelben, de hol van ez a csapat a 2003-as BL-győztestől?)

Nathaniel

Honda, Torres, ES 3-as. A japán eddig (Palermo-Cagliari előtt) nagyon jó volt. Remélem csak kisiklás volt a 2 gyenge meccs. Torresnél a keretben nincs jobb csatár, ES és újabban Menez is gyenge, de inkább játsszon az olasz. 

Renningan

Torres világklasszis volt és a Milan nagyon feküdne neki. De Pippo ilyen téren pont olyan gyökér, mint volt vele Allegri, mentálisan pedig minden tüske számít. Meneznek középszer, csak villanásai vannak, ES egysíkú, Pazzinit ki kell szolgálni, Niang pedig nagyon kiforratlan. Én Torrest, ES-t és Hondát játszatnám.

Galacy

Hát, ha 4-3-3-ban nyomatnánk, akkor ES92-Torres-Honda lenne nálam, szerintem a képességek alapján ők a legjobbak a keretből. De talán egy 4-4-2-t is kipróbálnék néhány meccs erejéig, olyasmivel, hogy DJ és Bonaventura középen, Honda, és ES a széleken, Torres-Niang csatárpárossal. Kicsit réginek tűnhet ez a rendszer, de több csapat ma is használja még, két CM, két szélső, két csatárral, pl. a City..
Én még most is azt mondom, Niangból egész jó kis csatár válhatna, ha folyamatosan játszana. Persze ehhez ő is kell, de a képességei megvannak hozzá.

Nesta34

Alapvetően én Honda-t hátrébb játszatnám, és így ES, Torres , Menez hármas.Egész egyszerűen nem nagyon tudok jobbat.

Sylvinho

A kérdés számomra nagyon egyszerű, én a rotáció híve vagyok, ezért mindenkit játszatnék formától és ellenféltől függően. Az alapfelállás nálam (ha tartani kell Pippo 4-3-3-ját) az Elsha-Torres-Menez lenne (Honda nem csatár, egy sorral hátrébb nyomatnám) de a mostani formákat látva a következő meccsen a Fáraó-Pazzini-Niang hármast tenném fel egy Muntari és Poli mentes középpályával. DJ és Van Gingel közös játékára is kíváncsi lennék.

Donzee

A kérdésre azért nehéz válaszolni, mert elég nehéz megmondani, hogy mi a stílusa a Milannak. (ha van egyáltalán). Nálam Honda eleve nem támadó, és én valami egész mást próbálnék játszatni a csapattal, szóval ezt a kérdést passzolnám.

Szabby

Mindet játszatnám mert azért vannak itt. Ebben a kérdésben visszakanyarodnék a az első kérdéshez. Inzaghi k...ára nem jár jó úton. Mert a második vereségünk után arról panaszkodott hogy az a baj a héten 3 meccset is játszottunk, de a fent felsorolt játékosok közül mégis volt aki egy percet sem kapott, vagy más meg vagy 10 et. Holott társaik akik lehetőséget kaptak csődöt mondtak mind. 

Abatino

Honda nem csatár, ráadásul nekem vesszőparipám, hogy bal lábas ne játsszon jobb oldalon (vannak persze kivételek, de ezzel már Sebes Gusztáv is besült). A felsoroltak közül jó szívvel egyiket sem játszatnám, Torrest sajnálattal januárban visszaküldeném a feladónak.

Cortez

Talán ideje lenne váltani, ha már a "sztárigazolásaink" leeresztettek: ES-Pazzini-Niang. Honda középpálya...

kalocsa

Az ES, Torres, Menez trióra szavaznék, de rotálva a többiekkel. Honda lassú, ő nem való a támadók közé.

Logo

ES Pazzo Niang. Niang nem volt rossz a felkészülés során. Pazzo megérdemelne egy kis esélyt, Torres már így is sokat kapott. ES formába fog lendülni...

GG

A három támadós rendszert nem tudom miért erőltetjük ennyire évek óta. Kiváncsi lennék mire lennénk képesek klasszikus 2 csatáros játékkal, stabilizálva a középpályát.Nem tudom megmondani, ki lenne a megfelelő ezekre a posztokra a jelenlegi keretből. Torres kínlódik, Menez és Honda visszaesett, ES halvány, Pazzini perceket kap, Niangot megnézném mert veszíteni való nincs vele.

godom

Mivel nekem alapból a felállással van a legnagyobb problémám, számomra nem is az a lényeg, hogy kiket, hanem az, hogy 4-et mindig. Ez lehet a 4-2-3-1 vagy egy konzervatív, de újszerű külsőbe bújtatott valamilyen 4-4-2-es verzió is. Előbbiben egyértelműen a Honda-Ménez-Shaarawy trió, előttük szinte mindegy ki, mert csak ha használható labdát kap van értelme úgyis az ottlétének, utóbbiban a Torres-Pazzini-Niang hármas forgatná egymást a két ék szerepében, a közepén pedig DJ köré a Honda, Ménez, Jack trió szerepeltetését előtérbe helyezve állítanám ki lehetőség szerint a csapatot a pályára. A lényeg, hogy amíg nincs 4 támadó szellemű ember a pályán addig én nagyjából le is szarom ezt a kérdést, mert nincs miről beszélni.

Zaka

Shaarawy, Pazzini, Honda - Sári sztem kötelező tartozék, a keret egyik legtehetségesebb és leghasznosabb tagja a visszazárásokkal, védőmunkával és szervezői képességeivel együtt, ezt kéne tisztára csiszolni, Pazzinit azért, mert egyrészt megszerettem az elmúlt években, másrészt mert ő amikor láttam szívvel küzdött, harmadrészt pedig mert Torresben sose láttam a kiemelkedő tudást és egyelőre nálunk sem bizonyított én inkább őt használnám állandó cserecsatárnak. Hondának a statisztikái többet mondanak bárminél. Niang nagy kérdőjel, én több lehetőséget adnék neki.


Dani027

Jelenleg egyedül Honda tűnik kirobbanthatatlannak, de nála is csak addig tart ez, amíg lövi a gólokat. Mezőnyben meglepő módon kevésbé hasznos, de amíg eredményes a pályán kell tartani. Ménez és a Fáraó között nehéz dönteni, mert a francia jobb formában van, utóbbi viszont csapatjátékos. A hamis kilences szerepkör remekül ment, hosszútávon szerintem nem működőképes. Torresnek megadnám még a lehetőséget egy darabig, de ha nem javul, akkor váltani kell. Ott van Pazzini és Niang is. Utóbbira is kíváncsi lennék, mert gyors játékos és a kontrákhoz az ő centermunkája aranyat érhetne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése