2014. november 9., vasárnap

Vegyes érzések

      Alapvetően örülnünk kellene. Adott egy otthon veretlen Samp, egyedül a nálunk nagyobb játékerőt képviselő Roma volt képes pontot szerezni, és most mi. Ráadásul egy Bonerával és Essiennel súlyosbított csapat ért el döntetlent, mégis van hiányérzet bennem rendesen. First things first, hisz mégis csak egy összefoglaló akar ez lenni:


Az első negyedórában mindenkit meglepett a csapat. Agresszívak, kezdeményezők és viszonylag pontosak voltunk, uraltuk a meccset, jött a fáraó, majd két év után, és gyönyörűen kilőtte a hosszút. 0-1. Ami ez után történt, az viszont teljesen érthetetlen. Mi, a CSU falai között arról beszélgettünk, hogy olyan, mintha a végét várná a csapat. Teljesen átengedtük az irányítást, és hátrahúzódva vártuk, hogy jöjjön a Samp. Jött is: a félidő végén Okaka, a második félidő elején Eder talált be: 2-1. Ez után volt lehetősége a hazai csapatnak lezárni a meccset, amit nem tudtak megtenni, míg jött Menez, egy szerencsés kezezés, és a tizenegyes. 2-2. Találtuk az egyenlítést, valljuk be. Megfordult a meccs lélektana, érezte a csapat, hogy lehet keresnivalónk, míg jött a menetrendszerinti Bonera piros. (legalább nem játszik a derbin, hál’istennek). A lényeg, hogy maradt a 2-2, értékes ponttal távoztunk Genovából. A meccsen bebizonyosodott, hogy Jack a középpályán a legjobb, remélem most már ott számít rá majd a mester, illetve lélektanilag fontos gólokat szerzett a fáraó és Menez is. 



És akkor a vegyes érzelmekről. Először is Pippo már-már az Allegri-Galliani duó szintjén beszél mellé. Szerinte „szégyen, hogy Bonerát kiállították, remekül futballozott és nagyon fog hiányozni a derbiről.” vagy „szégyen, hogy iksz lett a meccs, megérdemeltük volna a győzelmet”, illetve „ a célunk a gól volt és mentünk is a másodikért, aztán hirtelen megkaptuk az egyenlítő gólt a félidő előtt és megváltoztak a dolgok”.  



Egyrészt Bonerát csapatkapitánynak látni felér egy mentális terrorral. Hogy kerülhet ez az ember még mindig a csapat közelébe? Ma is csak gólt kaptunk róla és kiállították. És ez a sokadik ilyen betli meccse, és mindig megkapja az újabb esélyt. Már ezért mennie kellene mindenkinek, akinek ehhez a döntéshez köze van. Másrészt csak a szerencsén múlt, hogy 2-1-nél a Samp nem döntötte el a meccset és egy mákos büntetővel visszajöttünk a meccsbe, harmadrészt meg az első gól után konkrétan törte a seggünket a háló. Szóval akkor Pippo, neked higgyek, vagy a saját szememnek?

Nézzük objektíven a dolgokat: Seedorfnak 19meccs jutott az olasz első osztályban. Első 11 Serie A meccsén: 5-2-4 13-13 17pont. Inzaghi: 4-5-2 20-16 17pont. Ez úgy egál pontszámban, hogy Seedorf szezon közben vett át egy mentálisan és fizikailag padlón lévő csapatot, akivel semmilyen alapozásra, felkészülésre nem volt ideje.. Inzaghinak volt, mégsem lépett előre a csapat. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a következő 8meccsen Seedorf a megszerezhető 24pontból, 18-at begyűjtött! Kíváncsian várom ez mennyi lesz Inzaghival, de a mutatott játék eddig nem sok jóval kecsegtet. 

Összefoglaló:

Sampdoria vs AC Milan (2-2) Full Highlights 08... by rubin7190

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése