2014. november 8., szombat

Körkérdés III. rész

7 nap 7 kérdés, rengeteg válasz. Blogunk szerkesztői körbejártak bizonyos témákat, melyek aktuálisak vagy épp fontosak a Milannal kapcsolatban. A blogon naponta egy kérdésre adott válasz fog megjelenni, célunk, hogy minél szélesebb körben megvitathassuk ezeket a témákat. Kövessetek bennünket, és írjátok meg Ti is véleményeteket Facebookon vagy a blog kommentzónájában!

NAP KÉRDÉSE

 De Sciglio esetében talán kisebb a különbség, de egyértelműen úgy tűnik, hogy formán kívül van egy ideje. Hullámvölgy, vagy eleve ennyit tud?



Szóri

De Scigliónak egy pocsék védelemben kell játszania, és nem is a saját posztján. Nem irigylem ezért a srácot. Félek, hogy nálunk nem fog tudni kiteljesedni, csak máshol. Nem hiába akarja vinni Ancelotti, aki kevés fiatalt épít be, de olyankor nem nyúl mellé.

Nathaniel

DS elhitte magáról, hogy istencsászár és mióta a válogatottban is alapember, meg a Milanban is agyondicsérték, leeresztett. Ebben a szezonban még alig volt jó meccse (megmozdulása), szezon végéig még adnék neki (és ES-nek is) esélyt. Ha nem javulnak, mehetnek...

Renningan

Egy gyenge védelemben, 0 középpályás támogatás mellett nem nehéz rossznak lenni. A védelmünk Pippa alatt fegyelmetlen és kaotikus. Egy próbálj csinálni valamit védelemben nehéz jól játszani.

Galacy

DS ugyanaz, mint ES92. Vele kapcsolatosan még annyira kitérnék, hogy talán egy jó középhátvád még lehetne belőle, de klasszis szélsővédő tuti nem lesz.

Nesta34

Na vele kapcsolatban viszont nem vagyok ennyire derűlátó. Szerintem túl nagy lett az arc, és ez előbb utóbb ide vezet. Jelenleg nem látom benne, hogy klasszis lehet.

Sylvinho

De Sciglioban sokkal nagyobb potenciált látok, mint a Fáraóban. Elfogult is vagyok vele szemben, ettől függetlenül látom, hogy tényleg gyengélkedik idén, de nem Ő a gyenge láncszem a csapatban. Ancelotti és a Real Madrid nem véletlenül nézte ki magának. Van egy olyan érzésem, hogy nem ez lesz az utolsó posztja (Full Back), hanem kipróbálják majd bentebb is. Nagy értéke a Milannak, talán nem tett jót neki, hogy nincs versenyhelyzet a posztján. Inzaghi Armerot akkor sem tenné be, ha nem lenne más, így könnyebben játszik kényelmesen az ember. Ha egy Conte stílusú edzőnk lenne, sokan rácsodálkoznának, hogy mit is tud még a kis Mattia.

Donzee

Én nem érzem válságosnak a srác állapotát, bár kétségtelenül rosszabbul megy neki, mint előtte.

Szabby

Nem vagyok benne biztos hogy azt amit mi látunk azt Ő is látja magáról. Bármilyen gyengén is focizik nincs alternatíva, nem érinti a padra kerülés szele, így mitől legyen motivált? Amíg nincs kikiáltva bűnbaknak elvan ő a kis világában, hátha nem tűnik fel hogy 10 meccs alatt pl még nem volt értékelhető megmozdulása támadásban, ellenben lőtt olyan öngólt amit legközelebb szilveszterkor látunk viszont.

Abatino

De Sciglio máshol fog befutni.

Cortez

DS-nél valóban kisebb a visszaesés mértéke, de Ő nem is volt annyira a "magasban". Ugyanaz, mint ES-nél, félek, hogy máshol fog kiteljesedni.

kalocsa

Beleszürkült a gyenge közegbe. Profi körülmények között simán lehetne rá építeni egy csapatot, a mai Milan nagyon nem profi.

Logo

Hullámvölgy, de szinte az egész keretre igaz. Nem is nagyon tudok kiemelni olyan játékost ,aki most nem leszállóágban lenne. Abate-nek is volt egy nagy idény eleje  :D.

GG

Jobb oldali védőként kedveltem meg, ott játszotta a "fiatal tehetség" szerepét. A balon sem rossz, de nem az igazi. Elkényelmesedettnek érzem, talán a versenyhelyzet elmaradása miatt, de megállt a fejlődése.

godom

Kurva nehéz dolga van a kölöknek, mert egy romhalmaz veszi körül minden oldalról, leszámítva az üres lelátókat az oldalvonal felől. Akkora bajban semmiképp nincs, mint a Fáraó, sőt itt inkább az a baj, hogy a szorgalom és a tanulás rajta kevésbé látványosan tud segíteni a védekezésünk és a védelmünk nemléte miatt.

Zaka

De Sciglio-t nehezen tudom megítélni, eleinte karakteresebb játékosnak tűnt mint mostanában, mivel Milan nevelés egy kicsit jobban szorítok neki mint pl. az ingyen igriceknek de már nem zárkóznék el teljes mértékben az eladásából, ha végre valahára úgy lenne visszafordítva az átigazolási profit, ahogy az egy Milan szintű klubhoz illik. 

Dani027

Sokakkal ellentétben nem gondolom siralmasnak a formáját. A szezont pocsékul kezdte, azóta ha lassan is, de lép előre. Neki megvan El Shaarawyval szemben az az előnye, hogy a posztjára nincs konkurencia (Armero egyáltalán nem tud védekezni, Albertazzi pedig Veronában is csak csere volt) tehát neki van lehetősége fokozatosan formába lendülni. Benne hiszek továbbra is, ha nem sérül meg és rendszeresen pályára lép, akkor nem lesz vele gond.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése