2014. november 10., hétfő

Körkérdés V. rész

 7 nap 7 kérdés, rengeteg válasz. Blogunk szerkesztői körbejártak bizonyos témákat, melyek aktuálisak vagy épp fontosak a Milannal kapcsolatban. A blogon naponta egy kérdésre adott válasz fog megjelenni, célunk, hogy minél szélesebb körben megvitathassuk ezeket a témákat. Kövessetek bennünket, és írjátok meg Ti is véleményeteket Facebookon vagy a blog kommentzónájában!

NAP KÉRDÉSE

Érezhető, hogy bizonyos téren próbál a klub vezetősége új dolgok felé nyitni. Múzeumot nyitnak, állítólag létezik az új stadion projekt, próbálják visszahozni a szurkolókat a meccsekre. Elképzelhetőnek tartod, hogy ezek valóban a klub anyagi önállósodását hivatottak elérni és esetleg önállóan működő gazdasági vállalkozás lesz a Milan a közeljövőben?



Szóri

Itt megint a koncepció hiánya látszik. Amiket leírtál jó dolgok, azok mind Barbara kezdeményezései. A csapatépítésben is hasonlókat akart, egy szakértő (Maldini!!!) vezetésével. De ehhez Gallianinak repülnie kellett volna, az öreg ezt nem akarta, ezért szétválasztotta a sport részét és a gazdasági részét a klubnak. Ez volt a nagy hiba. Berlu ha nem akarja eladni a klubot, akkor újítsa meg. Ezt a lánya megtette volna, de nem hagyja neki. A Kopasznak sokat köszönhetünk, de az ő ideje sajnos lejárt. Most gyakorlatilag ő az igazolások mindenható ura, de sportszakmailag nem szakember. Régen volt egy Leonardo, aki segített, most helyette ad egy listát (kik szabadon igazolhatóak) az edzőnek, hogy válogasson róla. És talán megkapja a kiválasztott játékost…

Nathaniel

Krumpli. Lehet próbálkozni, tetszik is pár ötlet pl. Casa Milan, de azt nehezen tudom elképzelni, hogy a jelenlegi olasz foci keretei között a Milan önellátóvá válhasson. 

Renningan

A szurkoló egy BL esélyes csapatot a mezőn is megnéz, míg egy harmadosztályút a világ legszebb stadionjába se nagyon. A stadion project jó, de inkább egy teljesen új staf és vezetőség kellene.

Galacy

Szerintem amíg nincs saját stadion, addig soha nem lesz önállóan működő gazdasági vállalkozás a Milan. Saját stadionnal is necces, ilyen eredményekkel, mint az utóbbi 2 szezon, nem lesz. Illetve lehet, de ahhoz komoly szponzorokat is kéne fogni, a marketing-menedzsment nagyon jól kellene dolgozzon ehhez.

Nesta34

Nem gondolom, hogy egy jelenlegi Milan esetében, ha szigorúan csak , mint gazdasági modellt vesszük, hogy van erre esély.Ha végre ebben az irányban mozdulnak előre a dolgok, na onnan lehet számolni kényelmesen egy 10 évet, mire ez megvalósul és akkor sem biztos, hogy ez egy jól működő gazdasági egység lesz.De nincs más irány.Viszont hogy ez elkezdődjön bele kell még legalább 3 évig lapátolni a pénzt a csapatba.

Sylvinho

A tendenciák egyértelműen ezt mutatják, Barbara ezt a részét (sajnos a többit nem) nagyon jól csinálja, de játék és játékosok nélkül ez nagyon kevés. Tudatos csapatépítés és játék mellett lehet rendesen márkát építeni, szar csapatot eladni is nehéz.

Donzee

Ezek a törekvések és ötletek jók, és hasznosak, a gond az, hogy a szurkoló a csapat miatt megy meccsre és nem a csocsó miatt. Talán ha Barbit engedné a papa a csapattal kapcsolatban is reformokat végigvinni (khm arrivederci Galliani, benvenutto Paolo), akkor...

Szabby

Az egyetlen megoldást abban látom ha Berlusconi eladja a klubbot. 

Abatino

Futballcsapat vagyunk, nem érdekel a külsőség (Casa Milan, stb., erről nekünk kis túlzással tudnunk sem kellene. Pótcselekvésnek viszont elég jó.)

Cortez

Talán ideje lenne váltani, ha már a "sztárigazolásaink" leeresztettek: ES-Pazzini-Niang. Honda középpálya...

kalocsa

A Casa Milan és hasonlók a bevétel növelés miatt került szemünk elé. Nyilván kiszámolták, hogy hamarabb hoz bevételt, mint egy játékos. Nekem ezzel az a bajom, hogy lassan a Casa Milanra sem lesz már senki sem kíváncsi. Csapat, játékos, néző nincs, amatörizmus van. 

Logo

Kizárt. Még több lóvé a tulajnak.

GG

Az ilyen jellegű beruházásoknak szerintem akkor van értelme, ha topon van egy csapat. Amíg ilyen kevés a néző, bérletes, az érdeklődő addig ezek felesleges dolgok. Megélünk a múltunkból és esetleg az ázsiai piacból, de nem gondolnám hogy a Casa Milan generálta bevételből fogunk megvenni egy 15(!) milliós játékost. Ha inkább a csapat építésére forgatták volna a pénzt, az nagyobb anyagi sikert hozott volna.

godom

Minden olyan szarral elkezdtek foglalkozni, amire a Milan múltja miatt már bőven rászolgált és meg is érdemli például azt a csodaszámba menő Casa központot, múzeumot, nincs mit számon kérni annak létjogosultságán és örömteli látni BéBike fiatalos, lendületes terveit, törekvéseit, viszont ezzel együtt látjuk az apját, azt az agyhalott házméretű féket is, valamint csak aki hülye az nem érzi, hogy ezek a projektek amelyekre javarészt a Milan rászolgált a múltja miatt, alkalmasak arra is, hogy szépen elfordítsák a fejeket a probléma irányából. Ha emlékműnek készültek, arra tökéletesek, egyébként semmi értelme, mert üres a stadion, üres a kassza, mondjuk ki üresek a mezeink és ugye a faszomat se érdekelné, hogy ha szarba-húgyba járkálva kellene megnézni a trófeáinkat, ha most is az a csapat lennénk amivé épített minket a mostanra már eszét vesztett Silvio kománk uralkodása csúcspontján.

Zaka

Én úgy látom - némi elvakultsággal - hogy ezek a projektek az utóbbi években kieső bevételek pótlására irányulnak és nem egy új, grande Milan építésére. Zsebtömés és etetés. 


Dani027

Annyi bizonyos, hogy nagyon szép lenne. Másfelől viszont a játékospolitikának is változnia kell ehhez, csökkenteni kellene a fizetéseket, több fiatalt beépíteni, de mindenekelőtt ha Cristante szintű tehetség van az utánpótlásban, akkor nem elengedni, hanem helyet szorítani neki. Ha váltani akarunk, akkor ez legalább annyira fontos, mint a saját stadion az anyagi függetlenséghez.Tehát el kell dönteni, hogy kukázni szeretnénk továbbra is, vagy tényleg megújul a Milan és új alapokra helyezik a finanszírozását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése