2014. október 4., szombat

Repülő szamaras este

 Sajtótájékoztatóján Inzaghi megemlítette a Chievo elleni meccs fontosságát, hangsúlyozva, hogy ezek a meccsek sokat jelentenek a szezon végén. Eddig nem teljesített jól a hasonló erősségű csapatok ellen, zsinórban két meccsen is három pont nélkül kellett elhagyni a pályát. Ezúttal hazai pályán, egy kiscsapat ellen kell bizonyítani, méghozzá egyik kedvenc ellenfelünk ellen. Kulcsfontosságú mérkőzés következik. 



Lehet, túl drámaira veszem a figurát, de úgy gondolom valóban létfontosságú Inzaghi számára, hogy a Chievo ellen meglegyen a győzelem. Ellenkező esetben ugyanis máris egy kisebb hullámvölggyel kellene megbirkóznia a válogatott szünetben, ami semmiképpen sem tesz jót az eddig agyondicsért csapatmorálnak. Korainak tűnhet máris folyamatokat keresni a munkájában, elvégre egy kezdő edzőnél nem lenne szokatlan vagy váratlan dolog, hogy nem teljesít stabilan a csapat.  Ugyanakkor, ha négy meccsből négyet zsinórban nem nyer meg, és az ellenfelek között három tipikus kiscsapat is van, az bizony egyfajta válságként kezelendő. 

A probléma forrása továbbra is a védelemben keresendő, itt ugyanis még nem sikerült minimalizálni a hibákat. Inzaghi koncentrációs problémákra vezeti vissza ezeket a gólokat, ami azért elég furcsa kifogás, hiszen elméletben nem tűnik nagy feladatnak egy futballista számára, hogy hetente egyszer jól végezze a munkáját. Hát, úgy tűnik csak elméletben. A Cesena elleni bejegyzésünkben már megjegyeztem, hogy ezért Pippót csak részben okolnám, hiszen nem ő az egyetlen, akinek voltak problémái ezzel a Milan edzőjeként. Az alól viszont nem nagyon lehet felmenteni, hogy neki sem sikerült kétszer egymás után ugyanazt a védelmet kiállítania. Ezt a problémát már Allegri alatt is éreztük, amikor a Silva-Nesta kettős utódját kereste (fúbazmeg akkor is leírom) Bonera személyében, csúnya kudarcot vallva ezzel. Bár, hogy őszinte legyek a később alap párossá váló Zapata-Mexés duó is fényévekre van a brazil és az olasz védelmi miniszter tudásától. Vegyük sorra, hogy eddig milyen variációkat próbált ki Pippo: 

1. Lazio: Alex-Zapata: a mérkőzés jelentős részében jól teljesítettek, bár a végére nagyon nyomott a Lazio, öngólt és büntetőt is összehozott a hátsó alakzat. (Jó ez utóbbi Abate érdeme volt.)

2. Parma: Alex-Bonera: az eddig leggyengébb védőteljesítmény fűződik a nevükhöz. Captain még ki is pirosazta magát, ami persze nem sok bánatot okozott. Összeállt egyébként a Rami-Zapata duó is, és ők is kaptak azért két gólt, bár ebből egyet a DS-Lopez kettős bénázása hozott össze.

3. Juventus: Zapata-Rami: megbízhatóan teljesítettek, különösen a kolumbiai nyújtott masszív teljesítményt. Sajnos ezen a meccsen sem sikerült tökéletesen teljesíteni, bár a gólban inkább Abate volt benne, mintsem a belső védők.

4. Empoli: Zapata-Bonera: Captain ezúttal két gólban volt benne, bizonyítva, hogy alkalmatlan a kezdőre. Mi, akik rendszeresen nézzük a meccseit, ezt már évek óta tudjuk. Bár Pippo szerint edzésen jól teljesít. 

5. Cesena: Zapata-Rami: kilóg kissé a sorból, mert ez már volt egyszer. Nem is értem mire gondolt Inzaghi, hiszen lett volna még megjátszható párosítás. Ja, amúgy Zapata is kiállt, úgyhogy ez azt jelenti, hogy még egy páros tuti lesz. 

+1. Ma tehát valószínűleg debütál a kezdőben is a Rami-Alex kettős. (Mármint ha Captain nem kap még egy esélyt, mert ez még nem 100%.) 

Ez azt jelenti, hogy eltelik 6 forduló, melynek során (részben kényszerű okok miatt), de 5 különböző védelem áll fel. Így azért nem olyan könnyű jól teljesíteni. Valahol megérthető persze, ha ez a szokásos kísérletezés része, de erre egyfelől ott lett volna a nyár, másfelől érthetetlen, hogy ebből a versenyből hogy a faszba jött ki Bonera győztesen. Már megint. Komolyan gondolkozom azon, hogy ellátogatok egy edzésre hátha kiderül, hogy tréningek során valóban előtör Bonerából a Nesta, persze ezek mellett is emlékeznék azokra a meccsekre, amiket tétmeccseken hozott. Azokon ugyanis nagyon Bonera marad. A többiek versenyeztetése racionálisabb döntésnek tűnik, elvégre az Alex, Rami, Zapata hármasból senki sem tűnik kiemelkedőnek, és itt a forma valamint a játékstílus kell, hogy döntő legyen.

Ez az! Új az edző, ismét a kezdőben lehetek!

Pár szót akkor az ellenfélről is. Ha van csapat, aminek a létezését az olasz élvonalban senki sem érti, az a Chievo. Évek óta stabil bennmaradók, olyan semmitmondó játékkal, hogy azt fizikai fájdalom végignézni. Mégis működik, ráadásul idén még futballistákat is sikerült igazolni. Mármint az ő szintjükön. Ismerős nevekkel is összefuthatunk, mint például Paloschi, Birsa, Maxi Lopez. Mind a hármójukat jól ismerjük, ennek tekintetében lebecsülni sem kell őket. Paloschi igazi lesipuskás, Birsa lövő technikáját mi is megcsodálhattuk, Lopez pedig szintén nem ügyetlen center. A csapat erejét pedig jól jelzi, hogy bár csak egy győzelmük van (hopp egy Napoli-skalp), és már három vereséget is összeszedtek, egyiknél sem volt egy gólnál nagyobb különbség. Pedig a nyitófordulóban a Juventust fogadták. Nehéz meccsre számíthatunk, még akkor is ha figyelembe vesszük, hogy hazai pályán még nem kaptunk ki a Chievótól, ellenben 12 meccsből 10-et megnyertünk.

Várható kezdőcsapat: Abbiati-Abate-Alex-Rami-DS-Poli-DJ-Muntari-Honda-Torres-Bonaventura.

A mérkőzést a digisport 2 20:40-től közvetíti, streamek az oldalon lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése