2015. december 20., vasárnap

Idén az utolsó, a Frosinone ellen az első

Este 6-kor a Serie A történetében először Frosinone-Milan mérkőzést rendeznek. A fogadóirodák szerint mi vagyunk az esélyesek (Unibet: 5,4 - 3,7 - 1,7), és a papírforma szerint is így van elvileg, mivel az újonc és egyben kiesőjelölt otthonába érkezik a dobogóról álmodozó "nagycsapat".  Viszont itt nem a régi fényében tündöklő Milanról, hanem a korábbi önmagához nem is hasonlító klubról beszélünk, amely az előző két fordulóban pont a hasonló kiscsapatokat nem tudta legyőzni.


 
Kezdjük az ellenféllel: Frosinone egy kb. 45.000 lakosú település Lazio régióban. A foci csapatot 1912-ben alapították, sárga és kék színekben játszanak, és most debütáltak a Serie A-ban. Roberto Stellone együttese pocsékul kezdte a szezont 4 vereséggel és 1 döntetlennel. Utóbbi viszont elég értékes volt, mert a Juventus otthonából hoztak el 1 pontot. Idegenben ez volt nekik az eddigi utolsó is, hazai pályán viszont elég jól muzsikálnak azóta: 6 meccsből 4 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség. A legyőzött csapatok között szerepel a Carpi és a Hellas Verona is. Jelenleg a 18. helyen állnak a két genovai klub mögött. Egy Milan kötődésű játékosuk van: Paolo Sammarco itt kezdte a karrierjét, de a felnőtt csapatban sohasem játszott. 

A Juventustól kölcsönvett Leali a Frosinone legértékesebb játékosa

Korábban egyszer már játszott egymással a két csapat, 1984-ben egy barátságos mérkőzésen 4-0-ra győzött a Rossoneri.

A Milan két csalódást keltő bajnoki meccs után érkezik az olasz kisvárosba. Ha bármi célunk is van a bajnokságban, akkor ma nyerni kell. Viszont az elmúlt két beharangozóban is ugyanezt írtuk... A fő célunkat (nemzetközi szereplés) remélhetőleg elérjük a Kupában, de illő lenne egy Milannak a 3. hely környékére odaérni.

Itt az idő törleszteni a 20 milliót
Sok meglepetés nem várható a kezdőben. A legnagyobb hiányzó Bonaventura lehet, akit kisebb sérülés miatt lecserélte Mihajlovic a Sampdoria ellen, de a hírek szerint játszani fog. De Jong és Kucka viszont eltiltása miatt nem, helyettük – a hétközi meccs egyik legjobbja – Bertolacci lehet Montolivo párja. Utóbbit kifütyülte a San Siro publikuma múlt héten, de sok variáció nincs a posztján, Poli és Mauri vár még bevetésre. Hátul Donnarumma előtt minden bizonnyal az Abate-Alex-Romagnoli-DS sor kezdhet. Antonelli ugyan felépült, és a két szélső védőnk nem játszik bombaformában, de erre az egy meccsre már nem bontja meg Sinisa ezt a négyest. A legtöbb kérdés a támadó szekcióban van. Bacca és Niang helye biztos. Úgy néz ki a jobb oldalon Cerci helyett Honda kezd, de az is elképzelhető, hogy a fiatal francia húzódik ki a szélre, és Luiz Adriano lesz Bacca párja. A kezdő a japán szamurájt leszámítva egész jó, a problémák akkor kezdődnek, ha cserélni kell. Többek között ezért hiányzik nagyon Balotelli és Menez, de szélre és középre mindenképpen szükséges hozni januárban 2-3 minőségi játékost.

Várható kezdő a Gazzetta szerint

 A tippem: szörnyű játékkal, de 2 góllal nyerni fogunk (0-2).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése