2015. december 14., hétfő

Nincs okunk panaszra!-Milan-Verona 1-1

 A találkozón tomboló 80 ezer néző kíséretében lépett pályára a Milan a világklasszis Montolivo felvezetésével. A makulátlan jellemű kapitány arcán a meghatódottság nyomai látszódtak ahogyan a fanatikus rajongók óriási 18-as zászlókat lengettek a tiszteletére. Elszánt arcok mindenhol, aki látja a meccset már tudja: ezek a srácok felkészültek a Hellas Verona legyőzésére. 

Meghatódott.

Az olasz kiscsapat meglepően jó szezont fut, első helyen állnak a tabellán, a legjobb támadósor mellé még a 3. legjobb védelem is dukál. Igazi csoda, amit a fiatal Luca Toni vezetésével művel a csapat. Rajtuk is érződik, hogy nem fogják feladni a mérkőzést könnyedén. 

Az előkészület azzal lesz teljes, amikor a Milan történetének alighanem legjobb edzője, Szinisa is elfoglalja a helyét, ezzel is jelezve, hogy kezdődhet a találkozó. 

Már a találkozó elején jelezte hány gólt szeretne.

A Hellas kezd jobban. Szélen sikerül párszor szépen megjáratni a labdát, de a védelem szilárdan kitart. De Sciglio a jövő kapitányaként állja a rohamokat az oldalán, makulátlan helyezkedésével és intelligens játékával mindenki máris az új Maldinit látja benne, pedig még csak 23 éves. Középütt az új Nesta takarít, mellette Alex a megbízhatóság szobraként nyeri a párharcait. Másik oldalon Abate rohamaitól fél az ellenfél, az olasz lapok már arról suttognak mikor kerül fel a csatársorba Gareth Bale mintájára. Végül ne hagyjuk ki Donnarummát sem, aki teljesen kontroll alatt tartja a tizenhatosát, ami egy tapasztalt kapustól sem rossz, hát még egy 16 évestől. 

Hiába jönnek tehát a Hellas rohamai, hamar belátják, hogy itt nem lesz keresnivalójuk, bölcs mesterük ezért visszarendeli a csapatát és átállnak kontrákra. A terv az, hogy Toni sebességét kihasználva verik meg az esélyesebb riválist. 

Abatét csak a legmodernebb kamerák kapták lencsevégre, és ezek is csak elhomályosodott foltként érzékelték.

Ahogy kijön a Milan a szorításból elindul az, amit legkevésbé szerettek volna látni a veronaiak. Montolivo mélységi indításai a helyükön, Abate felfutásai terrorizálják az ellenfél védelmét a pályán lévő 4 támadó pedig tökéletes összhangban mozog. Érezhető, hogy ez egy olajozott gépezet. A gólgyártást Niang kezdi meg, aki remek passzt kap és jobblábasnak kicsit kellemetlen szögből bombázza a labdát az ellenfél fiatal kapusának szeme közé (nem, nem a kapu mellé). 1-0, Niang ma is a csapat legjobbja lesz!

A folytatásban sem engedi ki a szorításból a Hellast a Milan, folyamatosan vezeti a csapat a jobbnál jobb támadásokat. Bonaventura ezen az estén is tarthatatlan, hol a védekezésben hol a támadásban tűnik fel. Sikeres cseleivel őrületbe kergeti a védőket, Bacca kiugratása után pedig higgadtan gurít az ellenfél kapujába (és nem a kapusba). 2-0 a Milannak, a szurkolók már őrjöngenek!

Bemutatta a szokásos gólörömét is Jack.

Mihajlovics ekkor biccent a kapitánynak, aki ebből már érti: ezen az estén nem állnak meg ennyinél. Néhány jó megindulással jelzi a csapatnak, hogy előre kell menni. Meglepő módon erre az eddig védekezésben hibátlan és megállíthatatlan holland harcos, De Jong reagál először és sarokkal íveli be az ellenfél tizenhatosára a labdát. Bacca szépen átveszi a labdát, (nem állítják meg lesen), Niang pedig a második gólját is megszerzi. 3-0, Niang a meccs embere, ez már eldőlt!

Még mielőtt észbe kapna a Hellas Verona védelme érkezik a 4. gól is, Bacca kap jó labdát szélen Bonaventurától, a tökéletes centerezését követően Adriano talál az ellenfél kapujába. A partjelző int, de csak azért, hogy jelezze: minden szabályosan történt. 4-0, ez már kiütés!

Na jó, beintette a lest, de a bíró másra figyelt.

Hármas sípszó, Mihajlovics elégedetten ballag az öltözőbe, a 80 ezer szurkoló hangos buzdításának kíséretében. 

A tempóból kissé visszavesz a Milan a második félidőre, Mihajlovics a szünetben elmagyarázta, hogy most már lehet pihenni a Frosinone elleni nehéznek ígérkező mérkőzésre. A támadók azonban telhetetlenek és Adriano egy csodás gólpasszal köszöni meg Bacca korábbi átadását, amit a kolumbiai elegáns mozdulattal vág a kapuba. Ezzel már 5-0, és már csak félgőzzel játszik a csapat. 



Nem hittétek, hogy volt gólunk? Íme!

5 perccel később a Hellas Verona is eljut a Milan kapujáig, Toni kerül szembe Donnarummával. Azaz csak kerülne, mivel De Jong figyelt és tökéletes ütemben előzi meg a fiatal, olasz támadót. A veronai vendégszurkolók reklamálnak, de a visszajátszás megerősíti, hogy ezért a szerelésért piros pont jár. Nigel ezzel a 10. labdaszerzését mutatja be (nem háromnál áll meg), megérte őt a kezdőbe nevezni!

Bár fáradtság nyomait nem mutatja, azért érkezik a helyére a szlovák Gattuso, aki nagy vehemenciával veti bele magát a találkozóba. 


Vagy Gattuso a szlovák Kucka? :(

A szurkolók egy ponton mutatják csalódottság nyomát, amikor Montolivo elhagyja a pályát. Néhányan füttyel jutalmazzák Mihajlovics döntését, de aztán a hálás taps is érkezik, amikor Bertolacci a pályára kerül. A 20 milliós csodaközéppályás valóban friss lendületet kölcsönöz a Milannak, és a szintén beszálló Cercivel együtt reménytelenné teszik a Hellas számára a gólszerzést. Sőt, még két további gólban is közreműködnek. 

Először Cerci beadását fejeli kapuba Alex (nem, nem mellé), ezzel 6-0-ra módosítva az állást, majd egy szögletet követően Bertolacci maga fejezi be az akciót (nem, nem a kapu mellé lő) és beállítja a 7-0-ás végeredményt. 

Bár a fogadóirodák előzetesen szoros eredményt jósoltak, a Milan a szezon legjobb teljesítményével tette helyére az idén elképesztő szezont futó Hellas Veronát és a tabella élére ugrott az új szerethető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése