2015. december 28., hétfő

Évértékelés 2015 - 2. rész: Vezetők, edzők

Ahogy tavaly, úgy idén is 5 posztban összegezzük az évet. Ismerd meg tagjaink véleményét! Ma az edzőket és a vezetőséget értékeljük. 

A nyáron Mihajlovic váltotta Pippot

Mit rontott el Pippo? Kit hoztál volna helyette? Hogy értékeled Mihajlovic munkáját?
Sly: Pippora istenként tekintettem, mint játékosra, ezt még ezzel a pocsék, minden taktikát nélkülző, beszari meccseket is megbocsátottam neki, de edzőként megbukott.  Mihajlovic hendikeppel indult nálam a múltja miatt, és mostanra sem szerettem meg a szerbet. Azt azért tartom, hogy nem csak az Ő hibájából tart itt a csapat, ahol.
godom: Inzaghiról én már nem szeretnék beszélni, főleg nem az edzői munkájáról. Pipporól a játékosról szívesen sztorizgatok, Inzaghit az edzőt már ne firtassuk. Nyilván nem Mihajlovic féle kaliberben gondolkoztam volna, de igazán jó edző nem ül le ehhez a kerethez idétlenkedni, főleg ilyen összevissza, kapkodó, elavult, átláthatatlan konstrukcióval fűszerezve. Vagy ha le is ülne a padra, annyi pénz nincsen - se neki, se a keret megerősítésére, főleg nem az ő elgondolása szerint.

Emlékezzünk inkább erre az Inzaghira

Donzee : Pippo ott rontotta el, hogy elvállalta, főleg Seedorf után, vagy inkább közben. Emberileg óriásit csalódtam benne, nagyot rombolt az ázsióján. Pippo utáni romokhoz tuti nem a “szerb Pinyőt” hoztam volna. Topedzőt nyilván, bár ők topklubokhoz szoktak menni, ezt is el kell fogadni. Bár Klopp úgy tűnik szereti a kihívásokat, de ő meg a szabad kezet nem kapta volna meg. Szóval nehéz ügy, hogy a főnök kedvenc felállásához hoz a kopaszgeci játékosokat, aztán azt kell játszatni, amit (még az is lehet, hogy akit) a főnök kér, de ha nincs eredmény, akkor repülsz. Hm, csábító… Ezt félretéve Sarri, di Francesco, vagy egy régi nagy öreg (Lippi, Spalletti) is jobb megoldásnak tűnt volna.
Logo: Pippo ott rontott, hogy elvállalta a feladatot. A fiatalokkal sikeres volt, de a nagyoknál megbukott. Azt nem mondom, hogy nem lesz belőle jó edző, de egy Milan, főleg egy ilyen állapotban levő Milan nagy falat volt neki és még nagyon sok edzőnek is nagy falat volt/lesz, ha minden ígíy marad. Ha az eddigiek közül kell keresni, akkor hagytam volna 1 teljes évig még Seedorfot és ott kiderült volna, hogy mit tud egy kicsivel megerősített kerettel egy teljes szezon alatt.
Miha szerintem egyértelműen nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Lett volna esélyünk Kloppot is idehozni, de ahhoz gondolom sok sok pénz és tejhatalom kell az aktuális edzőnek. Amíg ezt nem adjuk, addig nem akar majd idejönni senki, pedig biztos, hogy több ember beszélne arról az edzőről, aki ezt a Milan-t visszajuttatja a nagyok közé, mint mondjuk a MC/MU párosról, akik évről évre euromilliókat ölnek a csapatba minden nagyobb eredmény nélkül. 


Mihajlovic a múltja miatt hendikeppel indult
Galacy: Inzaghi ott rontott, hogy bevállalta. Elsősorban azért, mert köze nincs az edzői munkához. Nyilván Miha sem megoldás egy olyan pretenciókkal rendelkező klubnak, mint a Milan, de itt sajnos már csak az elvárások vannak. Komoly edzőt jelen pillanatban lehetetlen leültetni a Milan kispadjára, és, ha teljesen őszinték vagyunk, tökmindegy, hogy ki az edző, amíg Berlusconiék vezetik a klubot, mert a keret nem nagyon lesz erősebb, és a Juve, Roma, Napoli, most már az Inter és a Fiorentina is jóval erősebbek. Persze mindig az a legkönnyebb, szidni az edzőt, és meneszteni, mint kinyitni a pénztárcát, és minőséget hozni,  de jelen esetben csak ismételni tudom magam, az edző a legkisebb gondunk, a vezetőség és a játékosállomány is jóval nagyobb.
kalocsa: Pippo amit csak lehetett, elcseszett. És ezt a hónapok múlásával sem látta be. Lerombolt mindent, amit a korábbi pályafutásával felépített. Mihajlovic sem sokkal jobb, talán jobban meccsel, de taktikailag ő sincs toppon. 

Szóri: Pipponak nagyon sokat kell még tanulnia ebből a szakmából. Remélem képzi magát, és egyszer sikeres edzőként tér vissza a Milanhoz. Mihajlovic kinevezésének nem örültem, mert más típusú edzőt reméltem. Viszont szerintem eddig nem olyan vészes a teljesítménye. A fiatalokat jól építi be, és látok tudatos építkezést nála, ami a legfontosabb a jelenlegi Milannál. Taktikailag viszont nem a felkészültebb, főleg meccs közben nem tud változtatni (igaz ehhez az emberállománya sincs meg). Érdemes lenne hoznia maga mellé egy taktikus segédedzőt, és akkor még sikeres is lehet (ugye hallottunk már ilyet nagyobb edzőnél is). Semmiképpen sem gondolom, hogy le kellene váltani. Nála jobbat úgy sem hoznak, akkor legalább fejezze be, amit elkezdett.

Alexq: Pippon nincs mit értékelnim mert értékelhetetlen volt, itt megint lehet beszélni a vezetők teljes mértékű fogalmatlanságáról. Az pedig, hogy kapott egy teljes idényt, felháborító döntés. Amit nem látnak a szurkolók, csak azok, akik ott vannak a tűz közelében: szerintem sok játékos és edző beintett nekünk. Nem az jött, akit mi megkerestünk először, hanem aki elvállalta (=Miha). Egy interista, Milant gyűlölő faszt hoztunk ide, aki akkor már sokkal jobb lett volna, ha játékosedzőként kapott volna szerepet. Akkor most 7-10 ponttal több lenne a rúgott góljainak is köszönhetően. Klopp nem jött, mert a két kokain báró neki nem mondhatja el, milyen taktikát alkalmazzon. Ennek a játékosok  is örülhetnek,  mert nála futni kell es nem kocogni. Szegény Monti nála nem robbanthatna szét az öltözői hangulatot, és nem tudna fellázadni, mint tette jó pár alkalommal. Szóval nálam Klopp a megfelelő edző. Ha a szar edzőknek is időt adunk, akkor ennek az embernek évei lettek volna, és legálabb láttunk volna a mezért meghaló, futó, küzdő játékosokat.

Meddig ülhet még a padon Sinisa?


Berlusconi adott 100 milliót az igazolásokra nyáron. Galliani jól használta fel? Lehetünk még sikeresek velük? Lesz új tulajdonos? Bee vagy más? Kit/mit szeretnél?

Sly: Teljesen egyértelmű, hogy jobban is el lehetett volna költeni ezt a pénzt, de én már annak is örültem, hogy egyáltalán igazolunk. Azt hiszem, hogy a klub a jelenlegi tulajdonosi szerkezettel már nem lesz sikeres. Ezt a Mr. Bee-t is csak egy strómannak tartom, eddig nem is sok mindent sikerült letennie, annak ellenére sem, hogy 20-szor halasztotta eddig a fizetést, nem jó jel.
Kapott 100 milliót, mégsem tudta jól megerősíteni a csapatot.

godom: A középpálya értékelhető megerősítése elmaradt, arra jobban kellett volna figyelni, minden csapatrészbe jött ugyan erősítés, de oda ahová a legjobban kellett volna se megfelelő számú, se megfelelő minőségű ember nem érkezett. Nem tudom lesz-e új tulaj, az biztos, hogy kell, mert ez a vezetés szerintem már régen alkalmatlan önmagában arra, hogy ebből a szarból kihúzza a Milant. Tőke, új arc és vele új irány is kell. Persze mindezt úgy, hogy a klub jövője hosszú távon biztosított legyen.

Donzee: Visszanyalt a fagyi, a sok ingyen igazolás, koldulás, visszanyalt, mindenki le akarta végre húzni a kopaszgecit, és sikerrel tették. A középpályára igazolást elrontották, a legfontosabb posztra nem igazoltak, Montolivóéra. A többi része még rendben is lenne az érkezőknek. ES-t nehezen emésztem meg, főleg ennyiért, főleg úgy, hogy most nyugodtan elférne, hogy szélsővel játszunk. (hiszen a viagrazabáló három éve minden év elején követeli a 4-3-1-2-t, okosan el is kell adni a szélsőket. Érelmeszesedés, agyrém.)
Berlusconi a taktikába is bele akar szólni
Logo: Egyedül a Romagnoliért adott pénz érte meg, a többi véleményem szerint felesleges volt. Bacca jó volt egy Sevilla-ban, de ott volt, aki kiszolgálta. Berta jó volt egy Genoa-ban, de itt nálunk még nem sokat mutatott. Neki mondjuk még van ideje, mert nem 30 éves. ES-t nem szabadott volna elengedni, ha szélsőkkel toljuk az idényt. Eddig az volt a baj, hogy nem találtuk meg ES helyét, amikor meglenne, akkor meg eladjuk. Mondjuk az elmúlt pár évben nem ez volt az első (Ibra, TS, Cristante...) és sajnos biztos nem az utolsó baklövésünk. 
Galacy: Romagnoli, Bacca jó igazolások, Luiz Adriano is még belefér ebbe a kategóriába. Ami nekem nagyon nem tetszett, az a Bertolaccira elszórt 20 millió. Szerintem abszolút potyára kidobott pénz.
 
Barbara idén a háttérbe szorult
kalocsa: A középpálya megerősítése továbbra is várat magára, kurvára nem értem, miért nem látja Berlu és Galliani, hogy tele vagyunk középszerű szarokkal. Várta szinte minden Milan szurkoló nyáron is, hogy legyen végre egy normális, valamire való irányítónk, de nem jött. Ha erre a posztra végre tudnánk minőségi játékost igazolni, akkor Bacca és LA is sokkal hatékonyabb lenne. Új tulaj mindenképp kell, alig várom már, hogy Berlu és Galliani is eltűnjön a színről.
Szóri: Berlusconi teljesen megbolondult öregkorára, és lerombolja mindazt, amit felépített. Ha kicsit hátrébb lépne, és átengedné a hozzáértőknek a klubot, akkor viszonylag kevés pénzből is fel lehetne virágoztatni. Szerintem Barbara képes lenne erre, ezért sem értem, miért nem bízza rá a a klubot. Galliani is ledöntötte azt a mítoszt, hogy 100 millió euróból BL-győztes csapatot csinálna. Talán az Olasz Kupa meglesz. 
Ahogy új stadion, úgy új tulajdonos sem lesz szerintem. Kérdés, hogy balfaszok voltak ezekben az ügyekben, vagy csak terelés volt mindkettő. Ha mégis létezne Mr. Bee, ezek után remélem nem is veszi meg a klubot, mert egyelőre inkább egy strómannak tűnik. 

Úgy néz ki, Mr. Bee nem jön

Alexq: Az olasz topcsapatok olyan idióta kérőkre várnak, mint amilyenek mi voltunk az ősszel. A Roma szurkolók es vezetők már fiókcsapatként tekintenek ránk, a komolyabbak pedig azóta is röhögnek, miképp lehetett kiadni cirka 50 milliót két olyan játékosért, akik jelen pillanatban összesen érhetnek 15-ot (abból Romagnoli ér 10-11-et). Bee soha nem volt, nincs és nem is lesz - ezt üzenem a Beerkaknak. 100 millát talán azért fizetett Berlu, hogy saját marketing értékét és szavazó bázisát erősítse. Szó sincs csapatépítésről, erről kétsége se legyen senkinek.
LA a legjobb vétel ár-érték arányban, Bacca zseniális lenne bármelyik európai top klubban. Tényleg vettünk egy Ferrarit a szántóföldre. Kurva jó a hangja és mindenki csodálja, de mivel így szart sem ér, csak röhögnek rajta.  El Shaarwy és Mastour elengedése miatt, ha még mindig a Római Birodalom törvényei lennének, keresztre feszítenék az összes embert, aki ebben benne volt. Montolivo pedig annyira hiányzik ide, mint egy feltörekvő pornós farkára a herpesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése