2015. december 29., kedd

Évértékelés 2015 - 3. rész: Játékosok

Ahogy tavaly, úgy idén is 5 posztban összegezzük az évet. Ismerd meg tagjaink véleményét! Ma a játékosokat értékeljük.


ÉV JÁTÉKOSA 
Sly: Giacomo Bonaventura - minden kérdőjel nélkül. 
godom: Jack! - Ha lenne belőle még egy akkor Bacca lenne. 
Donzee: Jack! Már akkor örültem, mikor leigazoltuk, kinőtte már Bergamot. Jelenleg a keret legsokoldalúbb és legkiegyensúlyozottabban teljesítő játékosa. (Bár lehet inkább Poli az, ő kiegyensúlyozottan szar). Bacca és Romagnoli van még itt versenyben, nálam ők a dobogósok. 
Logo: Bonaventura, ez nem kérdés. 
Galacy: Bonaventura. 
kalocsa: Donnarumma. 16 évesen beállni egy ekkora klub kapujába, és így helytállni… Le a kalappal!!! 
Szóri: Nehéz kérdés, mert egyrészt nem volt sok jó teljesítmény, másrészt az egész évet kell nézni. Tavasszal egyértelműen Ménez volt a legjobb, de az őszt, és az egész évet tekintve Bonaventura. 
Alexq: Donnarumma. Bona sokszor nagyon fontos pillanatokban óriásit hibázott. Mindent elmond a mai Milanról, hogy egy teljesen szürke, olasz szinten is középszerű játékos kiemelkedik a csapatunkból. A kis srácról pedig kalocsa mindent leírt, már miatta is többet ért Miha, mint a töketlen, fogalmatlan Pippo.
Jack kimagaslik ebből a csapatból


ÉV CSALÓDÁSA
Sly: Írhatnám Susót, mert pont egy éve igazoltuk, de újra és újra tudok csalódni a vezetőségben, mind a kommunikációt, mind a kétes ügyleteket tekintve. Szóval a két öreget írom.
godom: Évek alatt megszoktam a semmit, nagyon csalódni már nem tudok, nincs rá energiám. Komplett csalódás az egész sztori, apróbb örömökkel, mint Bonaventura, Donnarumma, Romagnoli, Bacca és Miha merészsége fiatalok ügyében.
Donzee : DS. Elképesztően visszaesett a srác. Illetve Galliani, hihetetlen a pali, sose fogja megoldani a klub problémáit, mert ő maga a probléma.
Logo: Sokan nem értenek velem egyet, de szerintem az év csalódása eddig Bacca. Ennyi pénzért igazi csatárokat is lehet igazolni, amíg ő nagyon sokszor beleszürkül a mezőnybe. Pippo vagy Ibra féle csatár kéne most ide, egy ilyen siralmas középpálya (csapat) elé, aki ha kell, akkor a hátán tudja egyedül cipelni az egész csapatot, és akire úgy tekintenek a többiek, hogy ez a srác repülni is tudna, csak nem akar. Bacca egy nagyon jó befejező csatár, de nincs benne vezérszellem. Szerintem drágán vettük.
Galacy: Az AC Milan, úgy, ahogy van. Ha ki kell valakit emelni, az De Sciglio lenne.
kalocsa: A két Főfütyi. Elvesztették a kontrollt a Milan felett, sorozatos rossz döntések írhatóak a számlájukra.
Szóri: De Sciglio. Lassan ideje beismerni, hogy egy újabb tehetséget hagytunk elveszni.
Alexq: DS, Monti (bár ő azóta csalódás, amióta hozzánk került, meg is mutatkozik az értékén, hogy minden évben alig tudjuk megtartani ezt a remek jatekost :) ), Honda

Matt egész éves teljesítménye csalódás

AZ ÉV MEGLEPETÉSE
Sly: Gianluigi Donnarumma. 16 éves, néha csinál még meredek dolgokat, de a jövő klasszis kapusát látom benne, még akkor is ha a Frosinone ellen volt egy pár melegebb megmozdulása.
godom: Gigi D!
Donzee : Donnarumma. Nagyon nem kell magyarázni, tegye fel a kezét, aki gondolt arra, hogy ő fogja védeni a kapunkat. Emlékszem szezon előtt olvastam olyan véleményeket, hogy miért adtuk kölcsön Gabrielt, nem lesz-e nagyon merész dolog egy 16 éves kapusra bízni a 3. számú kapus feladatát? Nem lett.
Logo: GD :D Még csak 16 éves, de sok csapattársánál érettebb és alázatosabb játékot mutatott eddig. Ha nem adjuk el, akkor most nekünk lesz egy Buffonunk legalább 20 évig. Mindenki tudja, hogy a jó csapathoz egy jó kapus kell. Ez megvan!
Galacy: Ez nem kérdés, Donnarumma. Úgy robbant be a köztudatba, mint anno Buffon…
kalocsa: Donnarumma
Szóri: nem is kérdés, hogy Donnarumma. 
Alexq: Donnarumma. Mint egy 80%-os portorico rum, úgy folyt le minden Milan szurkoló torkán. Megkönnyeztük az érkezését.

Gigi nem szart be a mély víztől, és élt a lehetőséggel



AZ ÉV IGAZOLÁSA
Sly: Itt nehezen tudok dönteni, de szerintem Romagnoli és Bacca közül kell kikerülnie a győztesnek, bár egyikük sem érkezett olcsón.
godom: Ha lenne egy klasszis belső védőnk akkor Romagnoli, ha lenne egy JÓ irányítónk akkor Bacca. Így azt mondom, hogy nincs ilyen, nagyon nem lehet senkit a többi fölé tenni, mert ebből a brigádból nem lehet nagyon kitűnni ilyen középső részleggel. Szopás a védőnek is, szopás a támadónak is az egész. Bacca Pjanic előtt, vagy a Juve meggyengült közepével vígan vezetné a góllövőlistát, Romagnoli pedig még csak egy lurkó, így ha választanom kell akkor Bacca.
Donzee: Romagnoli. Vele megszilárdult a védelem végre. Nem ideális még a helyzet, de alakul.
Logo: Romagnoli. Az elején nehezen illeszkedett be, de most már elég jól mozgatja a védelmet. Ha lenne mellette egy Baresi, Nesta, Maldini szintű társ, akkor 2 éven belül ő lehetne a világ legjobb védője. Nélkülük ez beletelhet 4 évbe is ;)
Galacy: Szerintem Bacca. Csak 1, vagy esetleg 2 minőségi középpályás lenne mögötte, és “fosná a gólokat”, FM-es kifejezéssel élve. :)
kalocsa: Romagnoli. Kellene mellé még egy hasonló képességű, ambiciózus játékos (Rugani?), és meg van oldva 10 évre a hátvédsor közepe.
Szóri:  Eladtuk Bonerát. Romagnoli nagy fogás volt, igaz fizettünk is érte sokat. Kiemelném Antonellit is, aki a tudásához képest fillérekért érkezett.
Alexq: Ár-érték arányát és a pályán mutatott teljesítményét tekintve, plusz a hozzáállása miatt nálam LA. Ha a barom nem sérült volna le, akkor Balo. 

Romagnoli gyorsan a védelem vezére lett

KITŐL VÁROD A LEGTÖBBET 2016-BAN?
Sly: Bacca, Donnarumma és Romagnoli természetesen.
godom: Elsősorban a vezetőségtől, ha marad ideje rá nálunk, akkor Mihától, a keret összetételének pozitív változásától. Ezek elmaradása esetén felesleges akár Baccától, akár mástól többet várni. De így első körben nem álmodozva a messziségbe azzal is bőven megelégednék, hogy a szezon hátralévő részében ha játékban annyira nem is, de az eredményeinkben keretünkhöz mérten valami következetesség legyen látható. Most is van, de azt káosznak hívják, hogy egy ilyen képzavarral éljek.
Donzee: Beszéltem itt egy gerincről. A legfontosabb játékos a Misi féle játékrendszerekben Montolivo, és addig, amíg nem jön egy klasszissal jobb játékos a helyére, addig az ő játéka meghatározza a csapat játékát. Nála is elindult valami, végre volt az őszön néhány értékelhető teljesítménye, (idén ősszel ő szerezte pl a legtöbb labdát a ligában), szóval én nagyon kívánom neki, hogy bizonyítsa a gyűlölködőknek, hogy megérdemli a karszalagot, és vezesse Európába a csapatot. Mellette Romagnoli, Jack, Bertolacci és Bacca azok, akiknek ezt a csapatot a képességei alapján húzni kell.
Logo: Van egy GD, Romagnoli, Niang nem is olyan gyenge névsorunk. Hozzájuk kéne igazolni jó pár fiatal tehetséget, és 1-2 öreg rókát, akik a mérkőzés alatt segítik átlépni a fordulópontokat. Én tőlük várom a a legtöbbet. Persze ehhez kell egy jó edző és olyan vezetőség, akik csak a pénzt adják és nem a taktikát követelik.
Galacy: Sajnos senkitől. Mert itt minden úgy rossz, ahogy van… Elsősorban kellene egy új tulajdonos, vezetőség, utána még legalább 100 milliót fektetni a keretbe, kéne Romagnoli mellé egy minőségi védő, legalább egy szélső védő, és 3 középpályás. A középpályánk egyszerűen katasztrófa Jacket kivéve, szerintem a leggyengébb a bajnokság első 10 helyezettje közül. Illetve a játékosok zöme mentálisan a Serie A leggyengébbjei között van…
kalocsa: Meneztől. Várom, mint a messiást. Benne vélem felfedezni az irányítót, aki tömi labdával a csatárokat. Aztán majd meglátjuk...
Szóri: Balotelli és Ménez remélem vállára veszi a csapatot tavasszal. Bertolacci is kellemes meglepetés lesz a véleményem szerint. 
Alexq: Jelen pillanatban nem rendelkezünk olyan játékossal, vezetőedzővel, sportigazgatóval és elnökkel sem akitől lehetne sokat várni. Sajnos a szurkolóktól sem (az olasz testvéreink is óriási csalódás). Akitől sokat várok és akiben nem csalódtam, egyedül utánuk patyolat tiszta minden Milánó szebbik felében: a takarító nénik. Minden elismerésem az övék. Köszönöm az egész éves munkájukat, a többieké szart sem ért.

Balotelli már a nyáron visszatért, Boateng most fog januárban, talán a Fáraó is vele tart.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése