2014. december 27., szombat

Év végi körkérdés 1. rész - Eredményesség

A Curva Sud Ungheria tagjainak év végi összegzését olvashatjátok. 5 nap, 5 kérdés, sok válasz.
Ez az év inkább szólt az idén 30 éves Scarlett Johanssonról, mint a Milanról
Hogyan értékeled a csapatunk 2014-es évét? Eredményesnek mondható szerinted a tavalyi év függvényében? A játékunkkal elégedett voltál? Miben kellene a legtöbbet fejlődni?


Dani027: Röviden összefoglalva katasztrofális év volt. A bajnokságban elért 8. hely megmagyarázhatatlan, bár abban inkább benne volt a 2013-as év sikertelensége. A játék pocsék és élvezhetetlen és ezen az edzők személye nem sokat változtatott. Legfeljebb 1-1 meccsre, de az kevés. Különösen ahhoz, hogy szurkolókat csábítson vissza a stadionba. A jelenlegi Milannak minden téren fejlődnie kellene. Első körben le kellene fektetni, hogy mi legyen az alapja a Milannak. Egy jó koncepció nagyon hiányzik, a klub napról napra él és ez egyre kevésbé lesz fenntartható. Ha ez megvan, akkor valószínűleg előrelép a Milan, bár az egyetlen igazán jó megoldás az lenne, ha kinyílna a pénzcsap. Az minden gondot megoldana.

Galacy: Kimondottan csalódásnak nem ítélném, mert ilyen kerettől többet nehezen lehet elvárni, be is jött egyébként a tavalyi tippem, hogy nem fogjuk meg a BL-t érő helyek egyikét a 2013-14-es idény végére, viszont gyengének mindenképpen. A játékkal sem voltam elégedett, persze hellyel-közzel voltak egész jó meccseink is, dehát az ilyen bárkinek összejön. Hogy miben kéne fejlődni? Szerintem abszolút mindenben, a legfelsőbb vezetéstől kezdve. Semmi koncepció nincs lassan 3 éve, ezt csak alátámasztja a napokban lehozott hír, hogy 70 millió eurós veszteséggel zártuk az évet. Ilyen körülmények között még rosszabb a közeljövő képe is, mert így ismét nem lesz igazolás, ismét kukázás lesz, valószínűnek tartom 1-2, a piacon jobban jegyzett játékosunk eladását is.
Idén ritkán telt meg a San Siro
kalocsa: Csalódás, mélységes csalódás. Seedorf egy rakás szerencsétlent vett kezelésbe, és mikor próbált rendet tenni, a játékosok nekiálltak hisztizni, siránkozni… Sok jó nem is lett belőle, no BL, no EL, no Party…  A szezon végeztével a vezetők szembeköpték Seedorfot, gyalázatos módon elbántak vele. Jött Pippo, kapott időt, kapott néhány játékost, de semmivel sem lett jobb a csapat játéka, mint See idején. Szerintem az ősz bebizonyította, hogy Pippo nem edző, viszont megfelelő báb a két vénembernek. A 2014-es év semmilyen momentumával nem tudok egyet érteni. Sajnálatos, hogy idáig süllyedt ez a klub, amely sokunk szíve csücske. Ezen csak Berlu tudna változtatni, de nem fog… Nincs pénz, nincs foci, nincs néző, nincs semmi..
Sylvinho: Egy szó: Tragikomédia. 
A két legenda egymást váltotta a padon
Donzee: Hát nem idén lesznek a fiatalok milanisták sajnos. A világ egyik legnagyobb és legprofibb klubját felépítő, majd szépen és magabiztosan ledöntő vezetőség, kezdő edzők, akik bármilyen feltétellel leülnek a kispadra, közepes játékosok, összekukázott kiégett sztárok, kongó stadion egy presztizsét vesztett bajnokságban. Nincs európai kupa, nincs koncepció, nincs pénz, nincs szakma, nincs foci. Egyelőre csak alagutat látunk.

MilanLaci: Mérhetetlen csalódás és hatalmas düh! El kéne a vezetőknek végre dönteni, bohócklub vagy újra elit kategóriás labdarúgóklub lesz az AC Milan, mert most per pillanat az előbbi. Seedorf aljas módon történő kirúgása a klub egyik nagy szégyenfoltja lett. Nem szokás egy családtaggal így elbánni. Egy Mesbah nagyobb tiszteletet kapott a Milannál, mint minden idők egyik legkomplettebb középpályása, aki nem ácsingózott a posztra (bezzeg az utód!), hanem idekönyörögték. Inzaghi kinevezése olyan szint, mint az idegen kukákból előrángatott játékosok leigazolása. Egyszerűen érthetetlen a sztárolása. 
Az eládásukkal pótoljuk a kieső bevételeket?
Cortez: Nem szeretném túlságosan részletezni, ami bennem zajlik manapság Milan-témában, mert talán túlzásokba esnék, ahogy elvinne az érzelem. Keresem önmagam, azt, aki már napokkal a meccsek előtt be volt zsongva, aki akkor is várta a Milan-meccseket, ha rosszul ment a csapatnak, ha csak a szenvedést láthattuk. Szenvedés jelenleg is van, de ez egészen más, annyi minden történt, ami számomra erkölcslleg elfogadhatatlan, hogy gyakorlatilag kiégtem, fogalmam sincs, hogy mikor fogok tudni úgy tekinteni a csapatra, mint a közelmúltban (See kinevezése idején még oda tudtam állni a csapat mögé, Inzaghi óta erre képtelen vagyok.) Így nekem  a 2014-es év volt eddig a legrosszabb évem, mióta a Milan-nak szurkolok. 
Szóri: Az idei év hatalmas csalódás számomra. Egyszerűen ott tartok, hogy már nem várom a Milan meccseket, mert csak csalódás ér. Seedorf első meccsei után, valamint ősszel az első két forduló után elhittem, hogy történt változás, de hamar lehűtött az elképzelés nélküli és gyenge játék. Ugyanezt érzem minden téren, nincs koncepció, nincs elképzelés, így ebben gondolom, hogy fejlődni kellene.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése