2014. december 21., vasárnap

Tettünk egy szívességet Allegrinek


 A mérkőzés előtti beharangozónk fő kérdése az volt, hogy képes lesz-e Pippo csapata egymás után kétszer a szebbik arcát mutatni? Úgy néz ki sikerült, igaz ezzel most csak egy döntetlenre futotta, de a Farkasokhoz olasz csapatok nem nyerni járnak idén.
Összefoglaló
A kulcs ismét a jól megszervezett védekezés volt. Ahogy vártuk, a Roma birtokolta többet a labdát (62%), de egy pár perces nyomást leszámítva nem nagyon veszélyeztették López kapuját. A spanyol hálóőr egy kisebb hibája ellenére tegnap is magabiztos volt, valószínűleg a hazaiak is nyugodtabbak lettek volna, ha De Sanctis helyett ő védi a kapujukat. A Mexés-Zapata kettős hibátlanul játszott, a francia ráadásul egy szép lövéssel majdnem betalált a volt munkaadója ellen. Lord Daniele Bonera teljesítményét is ki kell emelni, sokszor kap tőlünk is (jogos) kritikát, de jobb- és balhátvédként is megállta a helyét. Armero kiállításáért kár, de jól mutatja a csapatvédekezésünk megszervezését, hogy utána sem roppantunk össze. 

Utóbbihoz sokat tett hozzá a 3 középpályásunk, akik bár nem játszottak életük formájában, fegyelmezetten zártak vissza. De Jong a kezezésénél hatalmasat hibázott, szerencsére Rizzoli még nagyobbat. Montolivo passzhatékonysága elmaradt a tőle elvárttól (71%), ez leginkább a Roma letámadásának köszönhető, viszont védekezésben hármójuk közül ő volt a leghasznosabb, a legtöbb szerelés és megelőzés a nevéhez fűződik. Poli nagyon sokat futott, harcolt, viszont a támadásépítéshez nem sokat tud hozzátenni, pedig, ha kicsit higgadtabb, még be is vehette volna De Sanctis hibája után a Roma üres kapuját. 

Totti sem jelentett veszélyt López kapujára
A védekezésünkről minden szépet és jót elmondtam, viszont kontrákat nem tudtunk belőle építeni. Bonaventura (aki talán a mérkőzés legjobbja volt) ezért a legkevésbé hibáztatható, Armeroval néha meg tudták forgatni a Maiconékat, viszont a jobb oldalon a Honda-Bonera-Poli hármastól lendületes, szép akciót nem várhatunk. Szerintem El Shaarawyt is ki lehetne próbálni a japán helyén, védekezésben ő is fegyelmezett, viszont lendületesebb játékosként a kontráknál hasznosabb lehetne. A Fáraó egyébként pár percet kapott Menéz helyén, a feladata annyi volt, hogy az előrevágott labdákkal kezdjen valamit, ami nem egy hálás szerep, és talán nem is az ő játékstílusához illik. Menéz csalódás volt, újra az önző arcát vette elő, teljesen haszontalan volt a csapatnak. Kívülről úgy tűnik, mintha néha nem lenne kedve játszani, valószínűleg ezért is nem lett klasszis játékos. Igaz, ezért is játszik ma a Milanban. 
Bonaventura volt a meccs legjobbja több portál szerint
Inzaghi egymás után a második meccsén mutatott abból valamit, hogy lehet ért kicsit az edzősködéshez, még az első 2 fordulóban volt ilyen „szériája”. A kontrajáték az, amit próbál játszani, ezzel a kerettel talán érthető is, amihez a gyors támadások vezetése mellé a stabil védekezés is szükséges. Végre az utóbbi talán összeállt, most meg kell hozzá találni támadásban is a megfelelő embereket. Talán a Fáraót és Niangot ki kellene próbálni, valamint a 4-2-3-1-et is. El Shaarawy és Bonaventura tökéletes szélsők lehetnek a rendszerben, és Hondát is megnézném az eredeti posztján.

Folytatás jövőre a Sassuolo ellen, De Jong, Armero és Mexés nélkül. 


Végezetül a Curva Sud Ungheria nevében boldog karácsonyt kívánok! A két ünnep között még évértékelő posztokkal jelentkezünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése