2015. szeptember 22., kedd

A kötelező második harmada - Udinese-Milan beharangozó

 A Palermo elleni győzelem és különösen játék újabb jele volt annak, hogy van pozitív változás a csapat játékában. Az Udinese ellen pedig az lesz a kötelező, hogy ne csak a pályán látottak adjanak nagyobb örömöt, mint a tavalyi Milan, de a tabellán is pozitívba forduljon a győzelem-vereség mutató. 



Ha megint csak a papírformából indulunk ki, akkor abszolút jó esély van arra, hogy ismét győztesen hagyja el a Milan a pályát. Az Udinese a Juventus legyőzése után mélyrepülésben van, zsinórban 3 bajnokin is pont nélkül maradt. Ha valami miatt veszélyesnek gondolom őket, akkor mindenképpen ezt emelném ki. Lassan de biztosan haladnak egy jókora gödör felé, ahol már számtalan előzetesen biztos bennmaradónak gondolt csapat járt és maradt ott szezon végéig. Legutóbb ide sorolnám a Parmát, akik utólag már belátható okok miatt estek ki, a Cataniát, akik éveken keresztül stabilan szállították a középmezőnybe szóló helyeket, esetleg a Cagliarit, akik szintén biztos bennmaradónak tűntek év elején. Az Udinese problémája nem is csupán a 3 vereség, sokkal inkább az, hogy a Palermo és az Empoli ellen is kikaptak, ahol ha a győzelem nem is elvárható, de a pontszerzés mindenképpen reális cél lett volna. Igaz ha abból indulunk ki, hogy papírforma szerint a Juventus ellen nem szerezhettek volna 3 pontot, akkor mondhatjuk, hogy nem akkora a gond, elvégre előzetesen is maximum 4-6 ponttal számolhattak az első négy meccsen, amitől nem marad el nagyon a 3. De azért zsinórban három vereség az Udinese szintjén sem könnyen megemészthető történet.


A Milan helyzete nem sokban változott a múlt heti győzelmet követően. Most is hozni kell a 3 pontot, és kész. Lehetőleg játékban is fejlődést kell mutatni, bár olyan nagy ugrást nem várok, mint amilyen a válogatott szünet előtti és utáni csapatnál történt. Az mindenképpen jól jönne ha végre sikerülne kapott gól nélkül lehozni a meccset, elvégre ez eddig egyetlen találkozón sem sikerült. A legutóbbi két találkozón nem is járt annyira messze ettől a Milan, az Internek és a Palermónak sem adtak a játékosok sok lehetőséget, ennek fényében különösen gáz a 3 bekapott gól. Most, hogy kezd összeállni valamilyen középpálya-féleség, lassan a védelemnek is ideje lenne stabilabban mozognia. 

Nézzünk pár dolgot, ami befolyásolhatja a meccset.

Sérültek


Aki látta már a keretet tudja, hogy szélső védő poszton gyakorlatilag nincsen alternatíva. Van DS és Calabria és mivel sérült Abate és Antonelli is, ezért elfogytak a cserék hivatalosan is. Valószínűleg ha most lenne sérülés, akkor már kényszermegoldásnak kellene játszania, Zapata, Romagnoli esetleg Poli, illetve egyszer valamilyen megfontolásból Pippo még Susót is szerepeltette a védelem bal oldalán. Nem túl biztató még akkor sem ha Abate és Antonelli sérülése sokat hozzátett ahhoz, hogy Calabria bemutatkozhasson a Serie A-ba és lehet, hogy új csillag bukkant fel ennek köszönhetően. Viszont ha közülük is megsérülne valaki, akkor már egyből nem annyira vidám a móka, még akkor sem, ha DS múlt heti teljesítménye nettó emberhátrány volt, ahogyan jóideje keresi a formáját.
A középpályán az általam gyorsan megkedvelt Kucka fog hiányozni, aki komplett meccset tolt le bokasérülésével. Helyére több jelölt is van, vélhetően vagy De Jong vagy Poli kerülhet be. Személy szerint sajnálnám ha Nigelt jegelnénk és amíg Montolivo tudja ezt a szintet, addig nem raknám vissza a védelem elé. Viszont Kucka szerepkörében lehet keresnivalója kérdés, hogy Mihajlovic is így látja-e.

Fáradtság

Lassan ott tartunk, hogy a keret jelentős része nincs hozzászokva a heti 2 meccses terheléshez, így akár a fáradtság is nehezítheti a csapatot. Persze aki nemzetközi kupára vágyik ilyen indokra nem hivatkozhat.

Montolivo


Montolivo emberemlékezet óta nem hozott le két jó meccset a Milanban, de az Inter és a Palermo ellen is nagyon meggyőző volt. Ha tartja ezt a formáját, akkor óriási segítség lehet a támadásépítésben, viszont általában nem szokta bírni a sorozatterhelést, legalábbis elég sokat kellett kihagynia sérülés miatt. Nemcsak ettől tartok hanem a formaingadozástól is, persze láttunk már szezonon keresztül jól játszó Montolivót, de az nem ma volt. Így tartok attól, hogy a mostani teljesítménye is csak fellángolás, de azért szeretném hinni, hogy nem így van. Akárhogy is, a teljesítménye meghatározó lesz ezen a meccsen is.

Di Natale

Di Natale szereti a Milannak lövöldözni a gólokat és történetesen idén még találat nélkül áll. Tartok attól, hogy esetleg pont este fog elsülni a lába, és úgy összességében is, még mindig ő az Udinese (egyik) legjobbja. Persze ki tudja, lehet, hogy ahhoz már Di Natale is öreg, hogy folyamatosan a Milant szívassa. 

Mindezek ismeretében mindenképpen egy szoros meccset várok, az Udinese mostani teljesítményének fényében sem nagyon tudok elképzelni gólesőt.

Várható kezdő: López-Calabria-Zapata-Romagnoli-DS-De Jong-Montolivo-Bonaventura-Honda-Balotelli-Bacca.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése