2014. október 27., hétfő

Egy lépés hátra?

Múltkori meccsértékelőnkben dicsértük a Hellas Verona elleni szervezettséget és az egyértelmű előrelépést. Lehet korai volt kijelenteni, mert tegnap este a támadósor hatékonyságának és szervezettségének a töredékét sem lehetett felfedezni. Elméletileg a Fiorentina ellen nem rossz a döntetlen sem, de ezt csak akkor lehet kijelenteni, ha nem láttuk mit produkáltak a firenzeiek. 

De Jong ezúttal is hasznosan játszott, gólt is szerzett.


Ez tényleg elméletileg lett támadófoci. Mindkét tréner nagyon óvatosan meccselt, minimális kockázatot választottak meccs előtt. Inzaghi azzal próbálta meglepni Montellát, hogy Ménez visszakerült a kezdőbe, míg Torres csak a padon kapott lehetőséget. Meglepetés volt még Zapata kezdőbe jelölése, nyilván azzal a szándékkal, hogy gyorsabb hátsó alakzatot rakjon össze. Nem ezen múlt a meccs végül, de hátul szerencsére van három megbízható belső védőnk, így megteheti az edző, hogy az ellenfélhez igazítja ki lép pályára. 

A meccs egyébként úgy alakult, ahogyan Inzaghi eltervezhette. Sikerült megszerezni a vezetést egy okosan elvégzett szögletet követően. Giovanni Vio keze munkája egyértelműen érződött a meccsen, De Jong előtt három lehetőség adódott hasonló helyzetből. A 25. perctől tehát azt tehette a csapat, amihez a legjobban ért és amire Inzaghi a kezdetektől készítette a csapatot. Mégsem sikerült veszélyes kontrákat vezetni. Lehetőségek sem nagyon adódtak, ami abból is fakadt, hogy a Fiorentina hátrányban sem nyílt ki igazán. 

Ménez sokat mutatta magát, de hasznosnak jóindulattal sem lehet nevezni a játékát.

De csak részben volt ennek köszönhető. Szervezett támadójátéknak nyoma sem volt, Ménez és El Shaarawy is nagyon öncélúan futballozott. Ez nem mindig baj, de amikor egy passzal jobb helyzetbe lehetne hozni a társat és mégis egymaga tör kapura egy játékos, abból bizony nem profitál senki sem. A Fáraó egyre frusztráltabbnak tűnik, tényleg ráférne már egy gól. Legjobb forgatókönyv lenne, ha már a meccs elején betalálna és onnantól kezdve felszabadultan futballozhatna. Ménez más helyzet, mivel ő soha nem volt igazán csapatjátékos, ettől függetlenül neki is be kellene állnia a sorba. 

A Fáraó görcsösen futballozott, ráférne már egy gól.

Abban Inzaghinak teljesen igaza volt, hogy a Fiorentina sem játszott jól, alig volt lehetőségük. Cuadrado előtt szépen lezárta a csapat a területet, ez persze azt is jelentette, hogy Abate kevésbé mehetett fel a támadásokhoz. Azt is sikerült megakadályozni, hogy gyors támadásokat vezessenek, így Babakocsi (haha, érted: BabaCAR) sem bontakozott ki. 

Ami továbbra is aggasztó, az a középpálya ami ebben a formációban minden kreativitást nélkülöz. Montolivo visszatérése sokat segíthet, de jelenleg is akadnak megoldások. Bonaventura, Van Ginkel és különösen Saponara is sokkal többet tud hozzátenni a támadásokhoz. Személy szerint különösen utóbbi teljesítményére lennék kíváncsi ha már egyszer új posztot gyakorolt egész nyáron. 

Pippo a szokásos lendülettel instruálta a srácokat, de ez sem tette élvezetesebbé a meccset.

Ideje lenne ezen továbblépni, de egész meccsen azon pörögtem, hogy a fenébe nem fért be erre a középpályára Cristante. Az tény, hogy a bajnokságban nem nagyon bíznak a fiatalokban, de amikor ennyire híján vagyunk kreatív középpályásoknak, akkor nem luxus kissé elengedni azt, akiben a legnagyobb potenciál van? Egyszerűen rossz nézni, hogy a középpálya mennyire képtelen segíteni a támadóknak. Akárhogy is nézzük én Pirlón, Seedorfon, Rui Costán és főleg Kakán nőttem fel, ők pedig nem arról voltak híresek, hogy nem tudtak mit kezdeni a labdával. A jelenlegi felhozatallal összehasonlítva hihetetlen mekkora a kontraszt.

A másik dolog, ami a meccs után esett csak le, hogy a tegnap esti borzalom rangadó volt két dobogóra pályázó csapat között. Színvonalában mindenre emlékeztetett csak két nagy csapat küzdelmére nem. 

Következő meccsünk a Cagliari elleni idegenbeli bajnoki lesz szerdán. Zeman csapatai ismerve  nem a szokásos kiscsapatos mentalitással kell számolni, idén már 13 gólt szereztek, ráadásul kezdenek formába jönni. Fel kell hát kötni a gatyát, ha szeretnénk elhozni a három pontot. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése