2014. október 28., kedd

Út Zemanlandiába

Olyan meccs következik, ahol nagyon nehezen képzelhető el az unalom. Olyan meccs következik, ahol az edző akkor is támadó szellemben küldené fel a csapatát, ha az U6-os korosztállyal játszana a BL-címvédő ellen. Olyan meccs következik, ahol egyik csapat sem tud védekezni. Olyan meccs következik, ahol kötelező nyerni. Figyelem: Zemanlandia következik.

Az a tippünk, hogy itt nem gól nélküli döntetlen várható.


Zdenek Zeman tulajdonképpen az az edző, akinek a filozófiája legkevésbé illik az olasz bajnokságba. Nála jóformán a kapus az egyetlen játékos, aki nem vesz részt a támadások felépítésében. Mindenki mástól elvárja, hogy fellépjen a támadók mellé, letámadjon és kapura törjön. Mindebben az a legszebb, hogy tényleg mindegy neki milyen erősségű csapata van. Ő Zeman, neki van egy filozófiája, aki őt akarja megkapja ezt is. A Cagliari szurkolók már érezhetik is ennek a jeleit. 

Csapata idén a 7. legtöbb gólt lőtte a bajnokságban, ami egy Cagliari szintű csapattól szép teljesítmény. Különösen szép teljesítmény az Internek berámolt négyes, amivel alaposan megingatták Mazzari pozícióját. Múlt héten az Empolinak vertek négy gólt, szóval a formával sincs gond. 

Középkezdésnél erre jobb felkészülni.

Zeman egyébként mindegyik csapatánál bízik a fiatal játékosokban, elég ha annyit megjegyzünk, hogy ő építette be a Pescarába Verrattit, Immobilét és Insignét. Mind a hárman olasz válogatott játékosok lettek, ráadásul komoly csapatokban futballozhatnak. Szeme tehát kétségtelenül van a fiatal játékosokhoz, így érdemes ebből a szempontból is figyelni a csapatát. Egyelőre viszont leginkább Sautól és Ibarbótól tarthatunk, előbbi 4 gólos a bajnokságban, utóbbi pedig bármikor képes gyilkos kontrákat vezetni. 

A Fiorentina elleni mérkőzést követően Pippo tervez némi változtatást a csapaton. Különösen a középpályával kapcsolatban volt sokat sejtető, ahol jelezete, hogy felépült Van Ginkel és Saponara is, Bonaventura pedig szintén készen áll a játékra. Nem kell tehát meglepődni, ha a kezdőből pihenőt kap Poli és Muntari is. A Fiorentina elleni teljesítményüket látva, ez nem is feltétlenül baj. 

Bonaventura jó eséllyel visszatér a kezdőbe.

A csatársorba megint bekavart kissé Berlusconi. Az előző szezonban Seedorf fülét rágta a kétcsatáros rendszer miatt, mert egyszerre szerette volna Balotellit és Pazzinit a pályára. Most állítólag Inzaghi felé jelezte, hogy nem nyerte el túlzottan a tetszését a hamis kilences szerepköre, neki bizony kell a pályára Torres. Nem tudni, hogy csak ezért, de az olasz újságírók az előzetesen várt kezdőbe bele is szerkesztették a spanyol támadót. 

Torres formája egyébként állandó téma a sajtóban, rengeteg kritika éri az eddigi egyetlen gólja miatt. A csapattagok, a klubvezetés és az edző viszont egyaránt kiálltak mellette, dicsérve hozzáállását és profizmusát. Maga a spanyol is elismerte, hogy nem játszott eddig jól és meg kell szoknia az olasz futballt. Egyértelmű, hogy ő az egyik játékos, akinek nagyon jót tenne egy gólt. A másik természetesen a Fáraó, akinek lehetnek szép emlékei a Cagliari ellen. Első dupláját ellenük szerezte, és az akkor hatalmas löketet és önbizalmat adott a Fáraónak. Valami hasonlót most is jó lenne látni. 


Amire mindenképpen figyelni kell, az a koncentráció. Az Empoli elleni lassú kezdés itt nem fér bele, mert az öreg bizony hajlamos tüzelni a csapatát, elég valószínű, hogy az első percektől kezdve keményen letámadnak, ez pedig nem szokott ízleni a középpályánknak. Az ellenfél offenzív stílusát persze a magunk oldalára lehet állítani, várhatóan a gyors játékosaink előtt nagy terület nyílik majd, ez pedig általában fekszik Inzaghi Milanjának. 

Most épp ezt jósolják:

Lopez; Abate, Zapata, Rami, De Sciglio; Bonaventura, De Jong, Muntari; Honda, Torres, El Shaarawy.

Digin biztosan nem közvetítik a meccsünket, a Sportklubon elképzelhető, de legjobb lesz ha mindenki felkészül a streamvadászatra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése