2015. június 25., csütörtök

Körkérdés: Mit hozhat a jövő Inzaghinak?

A szezonértékelő körkérdések második felvonásában Inzaghi jövőbeli lehetőségeire térünk ki. Vajon az elmúlt szezon csak a rutintalanság számlájára írandó, avagy Pippo egyszerűen nem edző-alapanyag? 


Inzaghinak lehet még esélye megvetni a lábát az olasz élvonalban?

kalocsa: jelen állás szerint az NB1-ben sem bíznék rá egyetlen egy klubot sem…

Galacy: Esélye lehet, persze, de szerintem nem nagyon fogja. Valószínűleg még néhány évig elcsíp egy-egy szerződést az élvonalban, a neve miatt, de, ha nem javul hatalmasat, 3-4 év múlva el fog merülni a süllyesztőben. Akármekkora legenda volt a pályán, akármekkora ikon legyen játékosként, nagy hiba egy lapra tenni bárkit, mint játékos, és mint edző. Inzaghi közelében sincs annak edzőként, mint ami volt játékosként, és elsősorban itt a karakterre gondolok.Nálam kezdettől fogva nagyon lejáratta magát azzal, hogy beállt a két vén trotty mögé bábnak, sőt már akkor is, amikor tudván, hogy Seedorf a Milan edzője, ő mégis már tervezgetett Berlusconival meg Gallianival, jobbanmondva csak bólogatott az utasításokra.

Szóri: Ha tényleg azt gondolja magáról, hogy jó úton járt a Milannal, akkor semmi. Ha újra kezdi az egészet, és el kezd tanulni, a szamárlétrát végigjárva, akkor igen.

GG: Minden lehetséges, de most azt mondom, hogy inkább nem, mint igen.

godom: Lehet, ez teljesen egyértelmű, ideje van még bőven rá, de engem ez nem érdekel, nem fogom követni az edzői pályáját, szeretnék CSUpán játékosként visszatekinteni majd rá, Pippora a focistára és nem Inzaghira az “edzőre” - de ez már így is nehéz lesz, mert ez a Milanos éve a lehető legrosszabbra sikeredett, kínosan szörnyű volt.



Abatino: a helyében azt mondanám, hogy a remény hal meg utoljára. Egyelőre Mesbah a balhátvéd helyén többet bizonyított, mint Pippo a padon.

Alexq: Pippo o mama mia mio, szegénykémnek nem sok esélyt adok mert egyszerűen nem intelligens, nem tökös és valljuk be taktikai érzéke is hangyafasznyi. Bízom benne, hogy csendben a háttérbe vonul és méltósággal elkezdi élni a civil életét és talán a szurkolók egyszer elfelejtik, hogy próbálkozott vezetni a csapatunkat.

Dani027: Világos, hogy nem kellett volna elvállalnia a Milan kispadját. Teljesen éretlen volt ehhez a feladathoz, ráadásul a kezei közé kerülő alapanyagból a legrutinosabb edzőknek is komoly feladata és nehézsége lett volna. Pályakezdőként ez cseppet sem ideális munkakörnyezet. Amikor elvállalta érzelmi alapú döntést hozott, illetve úgy gondolta három-négy lépcsőfokot előreugrik a karrierjében. Nagyjából ez a három-négy lépcsőfok hiányzott is ahhoz, hogy értékelhető teljesítményt nyújtson edzőként. A totális bukta ellenére úgy gondolom a másodosztályban mindenképpen megtalálja a helyét, ott viszont már hamarabb le kell tennie a névjegyét, ellenkező esetben bekerül az Olaszrszágban is divatos edzőkeringőbe. Az biztos, hogy olyan türelmes és elnéző vezetőség nem vár rá, amilyet a Milanban tapasztalt. Ha ezeket a szinteket végigcsinálja, akkor lehet neki visszaút az élvonalba. Az meglepne ha már most kapna egy élvonalbeli klubot (a Sassuolót pletykálták), jelenleg nincs olyan eredménye, ami kicsit is indokolná ezt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése