2015. május 17., vasárnap

Finom volt a rántott hús, kösz, hogy kérded!

 Az AC Kukászok szoros küzdelemben, de végül alulmaradt a félelmetes erőkből álló Juventus D csapat ellen. A fergeteges színvonalú, fordulatokban bővelkedő mérkőzés hőse egyik oldalon Marco Guida játékvezető volt, aki számtalan helyzetben hozott majdnem jó döntést, a másik pedig a komplett AC Kukászok, akik kis híján  valóban megszorongatták a Juventus D-t. Végül bejött a papírforma és a szokásos Berardi triplára nem sikerült érdemben reagálnia a Kukászoknak. 



Diego López becsületes, jó katona. Köztudott, hogy a mögöttünk álló szezon egyetlen fényes csillaga, személye és teljesítménye úgy lóg ki a csapatból, mint Eric Cartmen az országos zsidó konferencia éves gyűléséről. Taktikai megfontolásból butítani kellett szoftverén, ezért a csapat megvette a SuperCasillas 2.0 programot a probléma megoldása érdekében, Diego pedig szorgalomból bestof videót nézett az egykoron szebb napokat is látott hálóőr nem éppen legszebb napjaiból. A várt siker nem maradt el, a SuperCasillas 2.0 hatására López szokatlanul suta mozdulata után Berardi a Milan ellen nagyon is szokásos gólját szerezte. A labda inkább vonalon volt, mintsem nem, a gólbíró pedig ösztönös érzékkel és sasszemmel szúrta ki azt a pár milliméter, amivel esetleg a labda áthaladt a gólvonalon. "Platter" nagyban lájkolja az eseményeket, a gólbíró bevezetését továbbra sem érzik szükségszerűnek, ellenben egy 7. 8. és 9. számú játékvezetőt vezetnének be, utóbbi a pálya felett kifeszített damilon figyelné az eseményeket, mint valami humanoid hawkeye. Nem baj, majd jövőre.

A jó munka meghozta a gyümölcsét, amiből pálinkát lehet és kell is főzni ilyen ínséges időkben, ez látszódott is Paletta mozgásán, aki valószínűleg azért sem mer gyorsan mozogni, mert fél attól, hogy a maradék haja is kihullik, így nem lesz mit átfésülni a kopasz foltra. Berardi padawan bebaszta ezt a ziccert is, bár éppenséggel megtörténhet, hogy a lovag lesen tartózkodott a passz pillanatában, de a partjelzőnek bogár ment a szemébe, így aztán már csak a 2-0-nak tudott lengetni. 



Jack Bauerentura úgy döntött mindent megtesz a sokoldalúságának bizonyítására, így az addigi kemény és alázatos munkáját egy varázslatos szólóba fojtva egyenlített, a mérkőzés egyetlen szép AC Kukászok pillanatát bemutatva. A második félidőre jött egy kis átalakítás, aminek következtében Bauerentura kénytelen volt hátrébb lépni és többet védekezni, amit egy fergeteges punt kísérlet blokkolásával próbált is bizonyítani, de valamiért piros lap lett a szép megmozdulásból. Előtte Alex és  Consigli kozmikus erejű ütközéséből a mindig vidám brazil jött ki jobban és bepofozta az egyenlítő gólt. 

Picikét átvette az irányítást a Juventus D, ami annak is köszönhető, hogy Ignazio "this is Kukász" Abate helyére a szünetben a mostanában Ferrarijának POLIrozásával foglalkozó Suso is beállt, hogy aztán érdemben ne tegyen hozzá a meccshez, bár éppenséggel az egyenlítő gól előtti beadásban volt némi szerepe. Az emberhátrányos helyzet nem roppantotta meg a csapatot, csak nem volt a Kukászoknál labda és a Juventus D sorra alakította ki az ígéretes helyzeteket. A szegény ember Hondája, Dominico Berardi elég tarthatatlan formában futballozott, bár egyik ziccerénél éppenséggel Diego López szoftverfrissített változata óriási bravúrral hárította ajtó-ablak ziccerét. Aztán a hülyegyerek szétcselezte a védelmet is, de De Jong szabályos szabálytalansága nem ért tizenegyest. A holland önéletrajza lassan új fejezettel bővülhet, "felesleges tizenhatoson belüli szabálytalanságot vállalok" címmel. Tuti igazolás bármelyik csapatnak. SzegényemberHondája végül csak utat talált a kapuba, ezzel ismét vezetett a Juventus XD. 


A meccs további részében majdnem voltak helyzeteink, de a kapuig már nem jutottunk el. A találkozón végig nagyon szomorúnak és kedvtelennek tűnt Suso, ami annak köszönhető, hogy megtudta feljutott a Vasas a Mennyeibe, de nem tudta kiváltani a szurkolói kártyáját. Guida spori elég geci módon megmutatta sajátját, amiért Suso csalódottan le is vonult a pályáról, így a Milan kilenc emberrel fejezte be a meccset. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése