2015. április 25., szombat

Érdekel egyáltalán valakit a meccs? :D

Néhány órán belül ismét pályán a Milan, így közel egy hetes elvonási tüneteink ismét enyhülést hoznak. De csak 90 perc erejéig, utána megint jöhet a hosszú és idegőrlő epekedés a várva várt meccs iránt. Na jó, a szarkazmust az elmúlt hetekben kimaxoltuk, szóval ideje egy kicsit komolyabban megfogni a témát. 


Teáscsöbör.


Még számomra is hihetetlen, de most már több, mint 10 éve vallom magam Milan szurkolónak (ami  persze nem olyan rettentően sok) és ennek jelentős részében napról napra követtem a csapat körüli eseményeket. Pusztán erre a 10 évnyi tapasztalatra támaszkodva ki merem jelenteni, hogy ennyire érdektelen meccsel még nem találkoztam, mint a mostani. Nem csupán arról van szó, hogy a bajnokság valószínűleg sok téttel már nem bír a csapat számára, nem a gyenge szezon és nem is a mai kiváló sportfelhozatal miatt merem ezt kijelenteni, bár kétségtelen, hogy az esti lengyel-magyar jégkorong mérkőzés sokkal inkább megmozgat. Egyszerűen arról van szó, hogy az érdekes dolgok most nem a pályán zajlanak, hanem a tárgyalóasztalok mögött, ahol vélhetően horribilis összegek röpködnek a lehetséges adásvétellel kapcsolatosan. Mindazok a pletykák, melyek erősek voltak tulajdonképpen egész szezonban, most már kezdenek reális képet ölteni. Persze ettől még éppenséggel az is megtörténhet, hogy Berlusconi az egészet lefújja valamilyen őrültségre - például a Milanos szívére - hivatkozva. 


Ezekért a srácokért ma jobban izgulok, mint a Milanért.

Ilyen körülmények között a pletykáknak a szokásosnál is kevesebb jelentőségük van, egyszerűen megjósolhatatlan, hogy mi lehet a sorsa a csapatnak, ha mondjuk Bee Taecheubol (nálunk csak Teáscsöbör) vagy akár valamilyen kínai érdekcsoport szállna be a csapatba. Bár az kétségtelenül nagyon vicces, hogy minden lap hiperszuperexkluzív forrásra hivatkozva tudni véli ki lesz a sportigazgató, edző vagy milyen játékosok érkezhetnek. Annyi bizonyosnak tűnik, hogy például Teáscsöbör úr, kapcsolatban áll a Doyen Sports csoporttal, ami többek között olyan játékosok játékjogát birtokolja, mint Falcao, Kondogbia, Rojo, Felipe Anderson stb. Önmagában persze ez sem jelenti azt, hogy a következő években ezen játékosok közül lesznek érkezők, bár kétségtelenül felüdülés lenne Poli után egy Kondogbia látványa. Erre mondtam csoporton belül, hogy gyorsan meg is nézek egy Poli besztof videót youtube-on, hogy emlékezzek mik a realitásaink, és meglepetésemre volt is ilyen, bár alighanem minden idők legrosszabb besztof videója, érdemes megnézni. 

Kedvencem, amikor egymás után háromszor lerúgják, na az tényleg besztof. :D

Így jön egy meccs, ami szerintem nem sok Milanista érdeklődését kelti fel, noha az Udinese volt az a csapat, amit idén talán a legegyértelműbben sikerült megverni a szezonban. Azon ritka alkalmak egyike volt, amikor a meccs első percétől kezdve jó taktikát választott Inzaghi és végig kézben is tartotta a csapat a találkozót. Mondjuk ez aligha elegendő ok, hogy minden más programot lefújva este hatkor a sportklub színvonalas közvetítését komoly tömegek válasszák, de egy ilyen mélységesen szar szezonban ezeket az apróságokat is ki kell emelni. 

Valószínűleg a játékosaink is tudják, hogy valami készülőben van, remélhetőleg komoly pénzekre, de legalábbis koncepcióváltásra lehet számítani, így a hátralévő nézői szempontból kínkeservesnek ígérkező hét meccsen lehet esetleg bizonyítani, hogy egy új Milanban is lehet szerepük, így nekik azért lehet tétje a mostani meccsnek. Arról az aprócska tényről nem is beszélve, hogy matematikailag még mindig nem reménytelen a 6. hely megszerzése, ami mondjuk Inzaghi későbbi (de remélhetőleg a következő szezontól már nem Milanos) edzői karrierjét is meghatározhatja, hogy a potenciálisan elérhető 6. és 11. hely közül melyikre sikerül a klubot bekormányozni, bár személy szerint az idei szezont edzői szempontból értékelhetetlennek tartom. 

Sok lényeges dolog így a pályán már nem dől el a szezonban, ami igen, annak egyik felvonását a sportklub este hat órától élőben közvetíti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése